Πληρωμένη απάντηση Σχοινά στον εκπρόσωπο του Ερντογάν: «Αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής»

Πληρωμένη απάντηση Σχοινά στον εκπρόσωπο του Ερντογάν: «Αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής»

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν «απάντησε» σε ανάρτηση του Αλτούν, ο οποίος κατηγορεί την Ευρώπη για μη σεβασμό των Μουσουλμάνων και επίθεση στον τρόπο ζωής τους

sxoinas
Πληρωμένη απάντηση στον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, με αφορμή ανάρτησή του για τον μη σεβασμό των Ευρωπαίων ηγετών στους Μουσουλμάνους και τον τρόπο ζωής τους, έδωσε, μέσω Twitter, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του και συνεχίζοντας την κόντρα με τον Μακρόν, ο Αλτούν δήλωσε πως «ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα δεν στοχεύουν μόνο τους Μουσουλμάνους. Επιτίθενται στις ιερές αξίες μας, στη γραφή μας, στον προφήτη μας και στους πολιτικούς ηγέτες μας - τον τρόπο ζωής μας».

Για να έρθει η απάντηση του Σχοινά, μαζί με την παράθεση της διάταξης της συνθήκης της ΕΕ για τις βασικές αξίες που διέπουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. «Συγνώμη που θα σας απογοητεύσω, αλλά αυτός είναι ο τροπος ζωής μας, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη μας. Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής».



Σε ότι αφορά τη σχετική διάταξη στη Διακήρυξη της ΕΕ, αυτή αναφέρει πως «η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες. Αυτές οι αξίες είναι κοινές στα κράτη μέλη σε μια κοινωνία που υπερισχύει ο πλουραλισμός, η μη διάκριση, η ανοχή, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».

Ειδήσεις σήμερα

Στραγγάλισαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της στα Χανιά

Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: «Κάτι έγινε που τη σόκαρε...»

Έβερεστ: Ξόδεψαν 1,3 εκατ. δολάρια για να ξαναμετρήσουν το ύψος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης