Συζήτηση με στελέχη της Υγείας ανοίγει το Κίνημα Αλλαγής

Συζήτηση με στελέχη της Υγείας ανοίγει το Κίνημα Αλλαγής

Η αναγέννηση του ΕΣΥ, η πανδημία και οι συνέπειες της, ο ιδιωτικός τομέας, η ψηφιακή υγεία τα βασικά θέματα συζήτησης 

kinal23
Τηλεδιάσκεψη του τομέα Υγείας θα πραγματοποιήσει σήμερα το Κίνημα Αλλαγής, με στελέχη του χώρου από όλη την Ελλάδα στις 7 το απόγευμα με ομιλία της προέδρου, Φώφης Γεννηματά. Θα συμμετέχουν ο βουλευτής του κόμματος, Ανδρέας Πουλάς και ο τομεάρχης Υγείας, Κώστας Μπαργιώτας. Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων θέματα όπως η αναγέννηση του ΕΣΥ, η πανδημία και οι συνέπειες της, ο ιδιωτικός τομέας, η ψηφιακή υγεία και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.

Είναι η δεύτερη τηλεδιάσκεψη διάφορων τομέων εργασίας που πραγματοποιεί η Τρικούπη, αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο. Το ΕΣΥ και συγκεκριμένα η αναδιάρθρωση και η αναγέννηση του αποτελεί μια μεγάλη προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα του Κινήματος Αλλαγής. Τη Τρίτη μάλιστα, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, κατέθεσε και πρότεινε στη Βουλή την υιοθέτηση 2 τροπολογιών -προσθηκών που αφορούν στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας.

Προτείνεται η άμεση ένταξη στα Βαρέα-Ανθυγιεινά επαγγέλματα, του συνόλου του προσωπικού που εργάζεται στο ΕΣΥ και στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας. Η χορήγηση σε αυτούς μηνιαίου επιδόματος έκτακτων συνθηκών για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση την πανδημίας. Επιπλέον, την αυτοτελή φορολογία των αμοιβών από εφημερίες του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ, ώστε να αποφευχθεί η υπέρμετρη φορολόγηση τους.

Να σημειωθεί πως το Κίνημα Αλλαγής, θα επενδύσει το επόμενο διάστημα στον τομέα της εργασίας κάνοντας άνοιγμα σε εκπροσώπους διάφορων χώρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr στόχος της Τρικούπη είναι η επανασύνδεση με τις παραδοσιακές πολιτικές και κοινωνικές αναφορές του ΠΑΣΟΚ, που είναι ο κόσμος της εργασίας.

Ύστερα από δέκα περίπου χρόνια, ξεκινά ξανά να δομείται η εκπροσώπηση τους στις οργανώσεις των χώρων δουλειάς του κόμματος που είχαν εγκαταλειφθεί. Όπως επισήμαναν πηγές στο protothema.gr θα αφορούν χώρους των ΕΛΤΑ, τραπεζικών υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, μεταφορών, και υπαλλήλων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.



Ειδήσεις σήμερα:

Champions League - Δείτε όλα τα γκολ της πρεμιέρας

Υπόθεση Βαλ: Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ της Δανίας και η δολοφονία-θρίλερ της δημοσιογράφου

Κάθε μέρα καλύτερα ο Έκτορας μετά τις μαχαιριές που δέχτηκε - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης