Θρίλερ με το Oruc Reis - «Έσπασε» τα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και πλέον απομακρύνεται

Θρίλερ με το Oruc Reis - «Έσπασε» τα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και πλέον απομακρύνεται

Το τουρκικό σεισμογραφικό έφτασε μέχρι τα 9 ναυτικά μίλια και άλλαξε πορεία  - Ακολουθείται από τα τουρκικά πολεμικά πλοία - Δείτε χάρτη -Αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ - Τουρκίας ζητά η Ελλάδα

oruc-1020-art
Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η πορεία του Oruc Reis.  Το πλοίο  «έσπασε», πριν από λίγο τα  12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και πλέον απομακρύνεται.  Το τουρκικό σεισμογραφικό έφτασε μέχρι τα 9 ναυτικά μίλια και στη συνέχεια, άλλαξε πορεία. 

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis πλέει στην περιοχή με τα βοηθητικά του Ataman και Cengiz Han, μαζί με τα τουρκικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν. 

Σύμφωνα με την τουρκική Navtex της 11ης Οκτωβρίου, το Oruc Reis θα κάνει σεισμικές έρευνες μέχρι τις 22 Οκτωβρίου σε μια ζώνη μέχρι 6,5 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο. Το ερώτημα πλέον είναι τι θα κάνει στη συνέχεια, το πλήρωμα του Oruc Reis και τα τουρκικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν.

Ο τουρκικός στολίσκος παρακολουθείται από πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με την τελευταία αποτύπωση της πορείας του ώρα 05:44 τα ξημερώματα της Τρίτης, το Oruc Reis έπλεε με 4,4 κόμβους. Από εκείνη την ώρα το Oruc Reis έχει κλείσει το δορυφορικό σύστημα καταγραφής της θέσης του (Automatic Identification System -AIS).

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, το Oruc Reis κάνει δισδιάστατες σεισμικές έρευνες. Το επόμενο διάστημα, ο Φατίχ Ντονμέζ προανήγγειλε τρισδιάστατες εργασίες και υποστήριξε ότι αν τα ευρήματα δείχνουν ότι υπάρχει περιοχή με προσδοκίες για ύπαρξη υδρογονανθράκων θα ακολουθήσουν και γεωτρήσεις...

Δείτε που βρισκόταν το Oruc Reis λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τρίτης:

Κλείσιμο
oruc-reis-xartis

Το απόγευμα της Δευτέρας, από τις 17:37 και για διάστημα περίπου μισής ώρας, το Oruc Reis έπλεε στο δυτικό όριο της Navtex και βρέθηκε πάνω στον 28ο μεσημβρινό, που αποτελεί το όριο της ανακηρυγμένης ελληνικής ΑΟΖ όπως προσδιορίστηκε από την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ της 6ης Αυγούστου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο Βόρειο Αιγαίο πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού - Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές δυνάμεις

Άνοιξη του 2022 η έναρξη της κατασκευής για την γραμμή 4 του μετρό

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Χαλάζι στην Κρήτη (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης