Ελληνοτουρκικά - Τραβάει το σχοινί ο Ντονμέζ: Θα στείλουμε γεωτρύπανο κοντά στο Καστελόριζο

Ελληνοτουρκικά - Τραβάει το σχοινί ο Ντονμέζ: Θα στείλουμε γεωτρύπανο κοντά στο Καστελόριζο

«Αν βρούμε κάτι, θα στείλουμε γεωτρύπανο απέναντι από το Κας», διεμήνυσε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

yavuz-1
Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία, με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, Φατίχ Ντονμέζ, να μιλά για τις γεωτρητικές ενέργειες στη Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ντονμέζ δήλωσε  πως εάν κατά τις έρευνες εντοπιστούν κοιτάσματα φυσικού αερίου, η Άγκυρα θα στείλει γεωτρύπανο για να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις.

«Αν βρούμε κάτι, θα στείλουμε γεωτρύπανο απέναντι από το Κας», διεμήνυσε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

Σε συνέντευξή του στο NTV, μίλησε για τις γεωτρητικές ενέργειες της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ευθαρσώς ότι θα «συνεχίσουμε να βάζουμε την υπογραφή μας, στέλνοντας τα πλοία μας σε κάθε ίντσα της ''Γαλάζιας Πατρίδας''».

Σε ότι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, ο Ντονμέζ ανέφερε πως «οι μελέτες μας εκεί συνεχίζονται. Έχουμε ήδη κάνει 8 μελέτες. Πρώτα ακτινογραφήσαμε την περιοχή και θα συνεχίσουμε με γεωτρήσεις. Πραγματοποιούμε σεισμικές έρευνες σε περιοχές που παρατηρούμε ροή αερίου. Κάναμε τέτοιες έρευνες στην περιοχή τους Κας. Θα αξιολογήσουμε τα ευρήματα και αν δούμε προοπτική, θα στείλουμε γεωτρύπανο για να ξεκινήσουμε γεωτρήσεις. Σύμφωνα με ειδικούς γεωλόγους, οι σεισμικές μελέτες μας δίνουν ελπίδα».

Αναφερόμενος στις μελέτες γύρω από την Κύπρο είπε ότι: «Συνεχίζουμε σεισμικές μελέτες στην τουρκική δημοκρατία της Κύπρου. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα είδη διαλόγου, αλλά δεν είδαμε καμία θετική προσέγγιση από την ελληνική πλευρά. Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη ευκαιρία για όλους τους λαούς της περιοχής. Ελπίζω ότι θα είναι ανοιχτοί για διάλογο στο άμεσο μέλλον. Υπενθυμίζω για άλλη μια φορά ότι αυτό που είπαμε από την αρχή, "δεν βλέπουμε σε καμία ξένη ιδιοκτησία, αλλά κανείς δεν πρέπει να κάνει το ίδιο και σε εμάς". Η απόστασή μας από το Καστελόριζο είναι 2 χιλιόμετρα, η Ελλάδα απέχει 580 χιλιόμετρα. Όταν το λέμε στις συναντήσεις με τους Ευρωπαίους, συμφωνούν, αλλά δυστυχώς δεν κάνουν το ίδιο μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες. Αυτήν τη στιγμή ανακοινώνουμε NAVTEX σε δικές μας περιοχές, χωρίς να εισέλθουμε στα χωρικά ύδατα των νησιών. Δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Χαλάζι στα Χανιά (βίντεο)

ΗΠΑ: Η Exxon διαβεβαιώνει ότι ο Τραμπ δεν έχει ζητήσει συνεισφορά στην προεκλογική του εκστρατεία

Συγκέντρωση του τουρκικού στόλου στον Κόλπο του Ξηρού - Σε εγρήγορση οι ΕΔ στον Έβρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης