ΥΠΕΣ: Ξεκάθαρη και διαφανής η τροπολογία Κακλαμάνη

ΥΠΕΣ: Ξεκάθαρη και διαφανής η τροπολογία Κακλαμάνη

«Αφορά μόνο νόμιμες πράξεις που έχουν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο» τονίζει το υπουργείο Εσωτερικών

«Καλάθι» με κρυφά «δώρα» για περιφερειάρχες-δημάρχους νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ
Σε απάντηση δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στο διαδίκτυο, σχετικά με τη βουλευτική τροπολογία του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Νικήτα Κακλαμάνη και έγινε δεκτή από το Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία ενσωματώθηκε στο νόμο 4735/2020, διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά αποκλειστικά και μόνον, όπως άλλωστε ρητά αναφέρεται και στην αιτιολογική της έκθεση, περιπτώσεις πληρωμών που διενεργήθηκαν κατόπιν ελέγχου των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και θεώρησης του σχετικού εντάλματος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι οποίες κρίθηκαν νόμιμες.

Επισημαίνεται, ότι η εν λόγω βουλευτική τροπολογία κατατέθηκε 3 ημέρες πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων και συνεπώς, δεν είναι ακριβείς οι αναφορές για «τροπολογία της τελευταίας στιγμής».

Περαιτέρω, για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σε κανέναν πολίτη, εκ του περισσού εισάγεται με διάταξη σε νομοσχέδιο, που κατατίθεται την προσεχή εβδομάδα, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι το πλαίσιο εφαρμογής της διάταξης, εξαιρεί ρητά τις περιπτώσεις θεώρησης των ενταλμάτων που έγιναν με δόλο από τους υπαίτιους.

Η εξάλειψη των φαινομένων διαφθοράς είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς του δημόσιου τομέα. Ειδικά για την Αυτοδιοίκηση, ο έλεγχος νομιμότητας ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσα από το νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα 150 - 300 ευρώ και μείωση ενοικίου στις «κόκκινες» περιοχές

Με παιδιά και... πρόβατα προσπαθούν να γλιτώσουν τη φυλακή οι Χρυσαυγίτες

«Δεν είστε ένας τρελός θείος για να αναπαράγετε ό,τι να 'ναι»: Τα άκουσε από δημοσιογράφο ο Τραμπ (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης