Η οικονομία συντηρεί το σενάριο των εκλογών

Η οικονομία συντηρεί το σενάριο των εκλογών

Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να εξετάσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών  μέχρι τον Απρίλιο για δύο λόγους…

Η οικονομία  συντηρεί το σενάριο  των εκλογών
Επανέρχονται τα σενάρια  των πρόωρων εκλογών, καθώς η διαφαινόμενη συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πακέτο στήριξης του ευρώ και φυσικά και της ελληνικής οικονομίας μπορεί να διαμορφώσει νέα πολιτικά δεδομένα στη χώρα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται  εισηγήσεις να εξετάσει κάθε δυνατότητα για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών  μέχρι τον Απρίλιο για δύο  λόγους: Πρώτον, εκείνη η περίοδος και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία στην ΕΕ, θα είναι η καλύτερη για την κυβέρνηση, καθώς θα έχει ευοδωθεί η προσπάθεια αποτροπής της χρεοκοπίας της χώρας. Και δεύτερον γιατί το πακέτο στήριξης θα σημαίνει και τη λήψη νέων σκληρών μέτρων, με θύματα ξανά μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά και μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, για τις οποίες η κυβέρνησης θα χρειαστεί σαφή λαϊκή εντολή.

Με τις εισηγήσεις αυτές πάντως διαφωνούν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που θεωρούν  ότι δεν πρέπει να διαταχθεί η πορεία της χώρας και της οικονομίας σε αυτή την κρίσιμη καμπή.

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός δεν  πριμοδοτεί τη σχετική συζήτηση, ακούει όμως όλες τις απόψεις και δεν δείχνει να έχει άγχος. Κυρίως αναμένει τις εξελίξεις στην Ευρώπη και προς το παρόν βάζει σε δεύτερο πλάνο τις εσωτερικές ισορροπίες.

Σε κάθε περίπτωση  οι όποιες αποφάσεις του κ. Παπανδρέου θα ληφθούν τον Μάρτιο, ενώ στο επιτελείο του θεωρούν δευτερεύουσας σημασίας εάν θα γίνουν – εφόσον υπάρξει τέτοια επιλογή – με σταυρό ή με λίστα. Σημειωτέον ότι για να γίνουν με λίστα, δηλαδή εντός του 18ημνου, που προβλέπεται από τον εκλογικό νόμο, πρέπει να προκηρυχθούν έως τις αρχές Μαρτίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης