Νέα συνάντηση για το όνομα της ΠΓΔΜ την Τετάρτη

Νέα συνάντηση για το όνομα της ΠΓΔΜ την Τετάρτη

Συνάντηση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα έχουν την Τετάρτη οι αντιπρόσωποι της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς...

Νέα συνάντηση για το όνομα της ΠΓΔΜ την Τετάρτη
Συνάντηση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα έχουν την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη οι αντιπρόσωποι της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της Γραμματείας του ΟΗΕ, δεν έχει οριστεί ακόμη η ακριβής ώρα και μετά τη συνάντηση θα εκδοθεί ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεσίρκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε την πρόσφατη αναφορά του Μπαν Κι Μουν στο Βερολίνο για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα "εξαιρετικά μακροχρόνιο" και "δύσκολο".

Κλείσιμο
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, ο Γ.Γ. του διεθνούς οργανισμού ζήτησε από τις δύο πλευρές να το αντιμετωπίσουν με "καλή πίστη" και με τη βοήθεια του ειδικού απεσταλμένου του, Μάθιου Νίμιτς, υπογραμμίζοντας ότι ο Γ.Γ. θεωρεί ότι πρέπει να επιλυθεί γιατί "δεν είναι μόνο ένα σημαντικό διμερές πρόβλημα, αλλά επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης