«Πέρασαν» τις εξετάσεις της Τρόικα προσλήψεις και νέοι μισθοί στο Δημόσιο

«Πέρασαν» τις εξετάσεις της Τρόικα προσλήψεις και νέοι μισθοί στο Δημόσιο

10.600 προσλήψεις το 2011 και νέο μισθολόγιο από τον Ιούνιο

«Πέρασαν» τις εξετάσεις της Τρόικα προσλήψεις και νέοι μισθοί στο Δημόσιο
Χωρίς... διαγραφές και κόκκινες υποσημειώσεις φαίνεται ότι «αποδέχτηκε» το κλιμάκιο της Τρόικα τους σχεδιασμούς του Γιάννη Ραγκούση για το Δημόσιο Τομέα και την «Καλλικράτεια» Αυτοδιοίκηση.

Σε περίπου 10.600 υπολογίζονται οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού που θα προσληφθούν στο Δημόσιο το 201-συμπεριλαμβανομένων και των μετατάξεων προσωπικού από τις ΔΕΚΟ. Ο αριθμός των προσλήψεων, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, μετά και τη συνάντησή του με το κλιμάκιο του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν τηρεί την αναλογία 5 προς 1 για την οποία δεν υπάρχει θέμα αλλαγής.

Σχετικά με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε ότι θα ψηφιστεί τον Ιούνιο και θα εφαρμοστεί αμέσως μετά τόσο για τους παλαιούς, όσο και για τους νεοπλοσλαμβανόμενους υπαλλήλους.

Θετικό πρόσημο φέρεται να έβαλε η Τρόικα και στην «πρωτοβουλία» του υπουργού να ανοίξει το θέμα της διεύρυνσης ωραρίου λειτουργίας σε τμήμα των δημόσιων υπηρεσιών. Εξάλλου ο Γ. Ραγκούσης κάλεσε ήδη την ΑΔΕΔΥ σε διάλογο για το θέμα, με έμφαση στην απογευματινή λειτουργία ορισμένων δημόσιων υπηρεσιών.
 
Οι Πολ Τόµσεν του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου, Σερβάζ Ντερούζ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενημερώθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών για τα νομοσχέδια που έχει προγραμματίσει (κυρίως σε σχέση με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις ανενεργών φορέων του Δημοσίου και της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας), καθώς και για τις αντίστοιχες δαπάνες που θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Κλείσιμο

«Αγκάθι» στο θέμα των δημοσίων δαπανών για το χαρτοφυλάκιο του Γιάννη Ραγκούση αναμένεται να είναι τα οικονομικά αποτελέσματα των νέων Οργανισμών Τοπικής, εφόσον ο «Καλλικράτης» δεν καταφέρει να ικανοποιήσει το στόχο του και να εξοικονομήσει 1,17 δισ. ευρώ ετησίως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης