Θετικές οι πρώτες… εξετάσεις για την Υγεία!

Θετικές οι πρώτες… εξετάσεις για την Υγεία!

Η ηγεσία του υπουργείου εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την προγραμματισμένη συνάντηση με την τρόικα

Θετικές οι πρώτες… εξετάσεις για την Υγεία!
Με επιτυχία θεωρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «πέρασε» το πρώτο κρίσιμο τεστ του έτους έναντι της τρόικας. Τα οικονομικά στοιχεία του 2010 που αφορούν τον χώρο της υγείας αλλά και εκείνα για το πρώτο τρίμηνο του 2011 μπήκαν για μια ακόμη φορά στο μικροσκόπιο των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη σημερινή συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Το ραντεβού του υπουργού Υγείας με τους κκ. Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Σερβάζ Ντερούζ ήταν προγραμματισμένο από το… περασμένο έτος. Επρόκειτο για ένα από τα κρίσιμα ορόσημα που έθετε συχνά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο χρονοδιάγραμμα του τρέχοντος έτους με τις δράσεις και τις πολιτικές στον χώρο της υγείας  σε σχέση με το Μνημόνιο –υπάρχει ακόμη ένα τέτοιο ορόσημο και προσδιορίζεται στο τέλος Μαρτίου.
Η κατάληψη του υπουργείου Υγείας επί της Αριστοτέλους από γιατρούς τις τελευταίες ημέρες επέφερε μια μικρή τροποποίηση στο αρχικό πρόγραμμα. Έτσι ο κ. Λοβέρδος υποδέχθηκε τους εκπροσώπους της τρόικας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Θετικές επιδόσεις στην Υγεία
Οι εκπρόσωποι της Τρόικας θεωρούνται πλέον πολύ καλά «διαβασμένοι» σε ό,τι αφορά την ελληνική πραγματικότητα. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι φιλοξενήθηκαν σε άλλο κτίριο πλην του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου Υγείας, λέγεται ότι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σε ό,τι αφορά τις έντονες αντιδράσεις των ιατρών και των φαρμακοποιών με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένη από την συνάντηση και την παρουσίαση του προϋπολογισμού για την υγεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός στην τρόικα, τα αποτελέσματα του λειτουργικού κόστους των νοσοκομείων δείχνουν ότι η χρονιά έκλεισε με μείωση στο 5%, ενώ στα υγειονομικά, αναλώσιμα και φάρμακα η μείωση το 15%.
Κλείσιμο

Βάσει αυτών, θεωρείται εφικτός  πλέον ο στόχος της εξοικονόμησης περίπου 250 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τις προμήθειες υλικών αλλά και άλλων 150 εκατ. ευρώ από τα φάρμακα που διακινούνται μέσω των φαρμακείων του ΕΣΥ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης