Τουρκία κατά του Ευρωκοινοβουλίου: «Μεροληπτική και άδικη η στάση του» για την Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκία κατά του Ευρωκοινοβουλίου: «Μεροληπτική και άδικη η στάση του» για την Ανατολική Μεσόγειο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε γι α το ψήφισμα που υιοθέτησε η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με το οποίο καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο

oruc
Αντέδρασε η Τουρκία στο ψήφισμα που υιοθέτησε νωρίτερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το οποίο καταδικάζει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ελλάδας και της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει «μη ρεαλιστικό» το ψήφισμα, σε μια «μη αποδεκτή» απόφαση που εκφράζει την αλληλεγγύη στην Ελλάδα και την Κύπρο κι ελήφθη για να εξυπηρετήσει «τα εγωιστικά συμφέροντα ορισμένων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η μεροληπτική και άδικη στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και οι άκυρες και μονόπλευρες ερμηνείες του θαλάσσιου δικαίου για τις οποίες δεν είναι εξουσιοδοτημένο, έχουν βλάψει τη φήμη του», πρόσθεσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ούτε η ΕΕ, ούτε και τα κράτη μέλη της, έχουν την εξουσία να καθορίζουν τα σύνορα τρίτων χωρών.

Η υιοθέτηση μιας τέτοιας «μεροληπτικής απόφασης» παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, είναι ασυμβίβαστη με την καλή θέληση και την κοινή λογική, πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 359 τα νέα κρούσματα, τα 212 στην Αττική - 9 θάνατοι

Κακοκαιρία Ιανός: Το φαινόμενο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα - Ποιες χρονιές είχε σημειωθεί κυκλώνας

Φρίκη στη Ρωσία: Παιδόφιλος βίασε και τεμάχισε δυο ανήλικες αδερφές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης