Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για επιδότηση 100.000 θέσεων εργασίας και κατάργηση ΕΝΦΙΑ σε μικρά νησιά

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για επιδότηση 100.000 θέσεων εργασίας και κατάργηση ΕΝΦΙΑ σε μικρά νησιά

Δείτε την τροπολογία

5145139
Στην Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την επιδότηση 100.000 θέσεων εργασίας και για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 26 μικρά νησιά. Πρόκειται για δύο από τα συνολικά δώδεκα οικονομικά μέτρα στήριξης του κόσμου της εργασίας και των μικρομεσαίων νοικοκυριών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο που η κυβέρνηση σπεύδει να νομοθετήσει. Η ρύθμιση εντάσσεται στο αθλητικό νομοσχέδιο και αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με την προωθούμενη τροπολογία:
«- θεσπίζεται ανοικτό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας.

Οι νέες συμβάσεις 6μηνης διάρκειας αφορούν κάθε είδους επιχείρηση – εργοδότη και είναι επιπρόσθετες σε σχέση προς τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του υπο ψήφιση νομοσχεδίου.

Το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενου και εργοδότη ανεξαρτήτως του ύψους του καθαρού μηνιαίου μισθού, καθώς και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα άδειας, καταβάλλονται μετά την υποβολή από την επιχείρηση – εργοδότη της σχετικής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης από το Υπουργείο Εργασίας με πόρους του κρατικού προϋπολογισμού.

Προβλέπεται ότι σε περίπτωση που η νέα πρόσληψη αφορά μακροχρόνια άνεργο εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ η νέα πρόσληψη επιδοτείται πέραν των ανωτέρω και με 200 ευρώ επι του καθαρού μηνιαίου μισθού.

Κλείσιμο
Ορίζεται ότι οι επιχειρήσεις που εντάσσουν τους εργαζόμενους στο νέο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας δεν μπορούν να τοποθετήσουν τους ίδιους εργαζόμενους  στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ούτε να αναστείλουν τις σχετικές συμβάσεις εργασίας τους. Το νέο πρόγραμμα άρχεται την 1/10/2020 και ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων.

- Απαλλάσσονται από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2020 και εφεξής τα δικαιώματα στα ακίνητα που ανήκουν σε φορολογικούς κάτοικους Ελλάδας που έχουν την κύρια κατοικία τους σε συγκεκριμένα ακριτικά νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 1.200 κατοίκων».
Η δαπάνη του προγράμματος επιδότησης εργασίας υπολογίζεται σε 345 εκατ. ευρώ ενώ από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται ότι το δημόσιο θα απολέσει έσοδα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Δείτε την τροπολογία 


Ειδήσεις σήμερα: 

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Τι αλλάζει και πού γίνεται υποχρεωτική η μάσκα

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση φωτογράφο - «Ξαφνικά τα δάχτυλά του ήταν μέσα μου»

Κορωνοϊός: Πώς φτάσαμε ξανά πάνω από 300 κρούσματα και στην «εκτίναξη» των διασωληνώσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης