Ενημέρωση για τα κονδύλια του μεταναστευτικού την περίοδο 2015-19 ζητά το Κίνημα Αλλαγής

Ενημέρωση για τα κονδύλια του μεταναστευτικού την περίοδο 2015-19 ζητά το Κίνημα Αλλαγής

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν μάλιστα αναλυτικά στοιχεία 

κιναλ
Αναλυτική λίστα με τα ποσά που έλαβε η Ελλάδα για την διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού την περίοδο 2015 – 2019 ζητά το Κίνημα Αλλαγής από τα αρμόδια υπουργεία.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή οι Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Καμίνης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ανδρέας Πουλάς, Ευαγγελία Λιακούλη, Χρήστος Γκόγκας και Δημήτρης Μπιαγκής εξηγούν πως: «σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι η χώρα μας έχει λάβει τόσο από την Ευρώπη - μεταξύ άλλων και μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ), του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ) και του Μηχανισμού (Μέσο) Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της Ε.Ε. - όσο και άλλη διεθνή βοήθεια, τα προηγούμενα χρόνια, περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια Ευρώ για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό. Χρήματα που μεταξύ άλλων διαχειρίστηκαν και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».

Υπο αυτά τα δεδομένα ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: «Ποια είναι τα ακριβή χρηματικά ποσά που έχει λάβει η Ελλάδα για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, τόσο από κάθε πηγή της Ε.Ε., όσο και από άλλη διεθνή βοήθεια, κατά τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018 και 2019, αναλυτικά κατ’ έτος;». Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν μάλιστα αναλυτικά στοιχεία από τα οποία να προκύπτει «πόσα από τα παραπάνω χρηματικά ποσά έχουν διατεθεί κατά τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018 και 2019, σε πάσης φύσεως δαπάνες που έχουν διενεργηθεί για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ad hoc από τα Υπουργεία σας στο νησί της Λέσβου και ειδικότερα (ξεχωριστά) για το ΚΥΤ της Μόριας, όπως επίσης και την αναλυτική κατ’ έτος (για τα παραπάνω έτη) χρηματοδότηση (από τα παραπάνω χρηματικά ποσά) καθεμίας εκ των εμπλεκομένων ΜΚΟ, αλλά και διεθνών Οργανισμών, για πάσης φύσεως δράσεις και προγράμματα σχετικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό στο νησί της Λέσβου και ειδικότερα (ξεχωριστά) στο ΚΥΤ της Μόριας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης