«Γκρίνια» στο εσωτερικό της ΝΔ για τη μη άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη

«Γκρίνια» στο εσωτερικό της ΝΔ για τη μη άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας διατήρησε την ασυλία του λόγω της απουσίας από την ονομαστική ψηφοφορία 88 βουλευτών από τους 158 που διαθέτει συνολικά το κυβερνητικό κόμμα -   «Συγγνώμη» από τον Άδωνη Γεωργιάδη

5141617
Αναταράξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προκαλούν τα απόνερα της μη άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Το γεγονός ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας διατήρησε την ασυλία του λόγω της απουσίας από την ονομαστική ψηφοφορία 88 βουλευτών από τους 158 που διαθέτει συνολικά το κυβερνητικό κόμμα έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση αναφορικά με τις αιτίες που προκάλεσαν το συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό φάλτσο.

Το ερώτημα που κυριαρχεί είναι αν η αποχή των βουλευτών προκλήθηκε από συντονισμένη πρωτοβουλία ή απλά οφείλεται σε κακό προγραμματισμό και στην χαλαρή διάθεση κάποιων βουλευτών ως προς την εκτέλεση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.

Είναι ενδεικτικό ότι από την ψηφοφορία έλλειπε το σύνολο σχεδόν των υπουργών (παρέστησαν μόνο οι Χ. Θεοχάρης και Μ. Κόνσολας) αλλά και αρκετοί από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές που όφειλαν να είναι πιο συνεπείς με τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες το σύνολο των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας έλαβε την περασμένη Τετάρτη sms από τον γραμματέα της ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη το οποίο τους ενημέρωνε για την ημέρα και ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας. Από την άλλη πλευρά μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη επιχειρώντας να δικαιολογήσουν την απουσία υποστηρίζουν ότι το κόμμα όφειλε να ενημερώσει πληρέστερα για την σοβαρότητα της ψηφοφορίας.

Ωστόσο, υπήρξαν και ελάχιστοι βουλευτές που αν και ήταν στο κοινοβούλιο το μεσημέρι της Πέμπτης απέφυγαν να μπουν στην Ολομέλεια και να ψηφίσουν.

Αδ Γεωργιάδης: Συγγνώμη για την αδράνεια

Κλείσιμο
Πάντως, για την κοινοβουλευτική αστοχία που επέδειξε η πλειοψηφία αρκετοί βουλευτές έσπευσαν να πάρουν δημοσίως θέση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης απαντώντας σε tweet του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη έγραψε: «Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός, ότι και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε. Δεν θα επαναληφθεί»

Σε άλλο μήκος ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε: «Για τη μη ψήφιση της άρσης της ασυλίας Πολάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν»

Από την άλλη πλευρά κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ανάρτηση του Αδ. Γεωργιάδη αναφέρουν: ¨Δεν φτάνει ο κοινοβουλευτικός διασυρμός της ΝΔ με τους μισούς και πλέον βουλευτές της να «καταψηφίζουν» την κομματική γραμμή για άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, τώρα υπουργός της κυβέρνησης, ο Αδ. Γεωργιάδης, ζητά συγγνώμη από εκδότη γιατί δεν μαντρώθηκαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος όπως ζήτησε ο εκδότης. Περαστικά τους, στα οικογενειακά τους ας τα βρουν μόνοι τους» .

Να σημειωθεί ότι το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Πολάκη διαβιβάστηκε στην Βουλή μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Κουρτάκης είχε καταθέσει μήνυση και αγωγή σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού, καθώς ο Παύλος Πολάκης είχε γράψει σε ανάρτησή του ότι «παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκεταδες εκεί κάτω (σ.σ. Χανία) για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες Τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας…»

Εν προκειμένου ο κ. Πολακης επιχείρησε να συνδέσει τον δημοσιογράφο και εκδότη των Παραπολιτικών με τις εκλογές και την δίκη του υποψηφιότητα στα Χανιά, αναφέροντας εν ολίγοις ότι ο κ. Κουρτάκης χρημάτισε κάποιους και διέδωσε ψευδείς ειδήσεις προκειμένου να αποτραπεί η επανεκλογή του στη Βουλή.


Ειδήσεις σήμερα:

TUI και Jet2 ακυρώνουν τα ταξιδιωτικά πακέτα από Βρετανία προς Κρήτη, Ζάκυνθο, Σαντορίνη και Μύκονο


Έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις δομές Ελαιώνα, Σχιστού και Μαλακάσας

Γιατί ο «άτακτος Μπόρις» επαναφέρει το «άτακτο Brexit»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης