ΠΑΣΟΚ: 46α γενέθλια με 11 προτάσεις για το ΕΣΥ και την Υγεία

ΠΑΣΟΚ: 46α γενέθλια με 11 προτάσεις για το ΕΣΥ και την Υγεία

Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε αναλυτικά τις 11 προτάσεις του κόμματος της για την αναβάθμιση της Υγείας

5138118
Αν μπορεί κάποιος με δύο λέξεις να περιγράψει τη χθεσινή επέτειο συμπλήρωσης 46 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ θα ήταν νοσταλγική και ρετρό. Ίσως να έλεγε και με καυστικό τρόπο ότι ήταν και σχεδόν αποστειρωμένη, κρίνοντας από το πως τηρούταν τα αυστηρά μέτρα προφύλαξης ενόψει της πανδημίας. Ακόμη και οι καρέκλες των καλεσμένων ήταν αριθμημένες με υπολογισμένες αποστάσεις.

Οι παλιότερες συντροφικές θερμές αγκαλιές, χθες αντικαταστάθηκαν από «μπουνίτσες» και «αγκωνιές». Ενώ τα πηγαδάκια δεν έλειψαν παρότι, ήταν μικρότερα και ίσως πιο προσεκτικά. Οι μάσκες ήταν το αξεσουάρ όλων των καλεσμένων, ενώ εντυπωσιακό ήταν ότι η πλειοψηφία των προσκεκλημένων ευλαβικά τηρούσαν τα μέτρα αλλά και τη σωστή χρήση μάσκας. Ο κόσμος άρχιζε να έρχεται από νωρίς. Οι προσκλήσεις ήταν αυστηρά προσωπικές, λόγω συγκυριών. Ωστόσο, υπήρξε και μια διαμαρτυρία, ενός κύριου μεγάλης ηλικίας, φίλος του κόμματος που απογοητευμένος έμαθε ότι η είσοδος επιτρέπεται φέτος αυστηρά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Η στεναχώρια του ήταν αποκαρδιωτική, κυρίως όταν υπερτόνισε ότι ήταν από τους ανθρώπους που ήταν μέσα στο ξενοδοχείο Kings, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου κόμματος ή Κινήματος, όπως ο ίδιος προτιμούσε να αποκαλεί το ΠΑΣΟΚ.

Η βραδιά όμως, άφησε γλυκόπικρη γεύση στους καλεσμένους. Γλυκιά γιατί θύμισε τις νοσταλγικές στιγμές του ένδοξου παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ και τη προσφορά του στην κοινωνία, τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις του κόμματος με τη σημαντικότερη κληρονομιά να είναι το ΕΣΥ. Σήμερα, η δημόσια Υγεία αποτελεί ένα αυτονόητο αγαθό, ωστόσο πριν τη δεκαετία του '80 ήταν μια πολυτέλεια που λίγοι είχαν πρόσβαση. Πικρή, γιατί στην πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ σήμερα αποτελεί ένα κομμάτι του Κινήματος Αλλαγής, χάνοντας την αίγλη του παρελθόντος. Μοιραία, είναι το κόμμα που έπεσε με εκκωφαντικό τρόπο από το θρόνο της κυριαρχίας. Λαβωμένο από την οικονομική κρίση, αλλά ενδεχομένως και από τα όποια λάθη το βαραίνουν.

Την έναρξη κήρυξε ο γραμματέας του κόμματος και ένα από τα νεότερα στελέχη του κόμματος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Μίλησε για όλα τα έργα του ΠΑΣΟΚ στην Υγεία και έδωσε το σήμα ώστε να προβληθεί το βίντεο που ετοίμασε το ΠΑΣΟΚ για φέτος, με έντονο το στοιχείο των 80ς. Το ντοκιμαντέρ, ήταν ένας αναλυτικός οδηγός για τη σημαντική κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν παρέλειψε και την αντιπολιτευτική ατζέντα όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για τις προηγούμενες δεκαετίες. Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η κριτική στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ θύμισε και τις έντονες εποχές που το δίπολο ήταν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Το Ε.Σ.Υ. φέρει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Το εμπνεύστηκε, το σχεδίασε, το έχτισε, το στήριξε. Ήρθε η ώρα της αναγέννησής του. #pasok46

Δημοσιεύτηκε από ΠΑΣΟΚ στις Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

Αμέσως μετά, στο βήμα ανέβηκε η κυρία Γεννηματά. Φανερά συγκινημένη καθώς και για την ίδια προσωπικά, το ΕΣΥ, είναι κάτι που φέρει πάνω της ως μια βαριά κληρονομία οικογενειακή. Ήδη στο ντοκιμαντέρ, είχε αναφερθεί στον αείμνηστο πατέρα της, Γιώργο Γεννηματά. Η φόρτιση της ήταν φανερή.

Η κυρία Γεννηματά, παρουσίασε αναλυτικά τις 11 προτάσεις του κόμματος της για την αναβάθμιση της Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η τωρινή «πρόταση για το ΕΣΥ είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον». Ενώ, στην έναρξη της μιλώντας για τις βασικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία-Κοινωνική Απελεθέρωση της συνέδεσε με το σήμερα. Κάνοντας αναφορά στα εθνικά θέματα αλλά και τα θέματα που αφορούν την κοινωνία.

Η ομιλία της κυρίας Γεννηματά, ολοκληρώθηκε με ένα θερμό χειροκρότημα των καλεσμένων και κυρίως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής. Αμέσως, περικυκλώθηκε από στελέχη που ήθελαν μια αναμνηστική φωτογραφία ή μια selfie μαζί της. Φορώντας πάντοτε, παρά τη ζέστη, τη μάσκα κανονικά στα πρόσωπα τους.

Κλείσιμο
Οι συζητήσεις δεν έλειπαν στα πηγαδάκια για τα ποσοστά του κόμματος που ακόμη, δεν έχουν ικανοποιούν τη Τρικούπη, καθώς μοιάζουν κολλημένες. Αν υπήρξε γκρίνια για κάτι, η αλήθεια είναι ότι ήταν μόνο για τις ειδικές μάσκες ΠΑΣΟΚ που παρήγγειλε το κόμμα ενόψει της ημέρας και οι οποίες σε λίγα λεπτά έγιναν ανάρπαστες. Σε σημείο μάλιστα, που η Τρικούπη θα ξανά κάνει νέες παραγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protothema.gr, το φθινόπωρο αναμένεται να είναι έντονο, με το στρατηγείο της Τρικούπη να ετοιμάζει μια έντονη αντιπολιτευτική ατζέντα. Με κύριο θέμα τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην Υγεία, την Παιδεία και την Οικονομία. Άλλωστε, 23 Σεπτεμβρίου αναμένεται μια εφ' όλης συνέντευξη τύπου της πρόεδρου του κόμματος στο Ζάππειο για όλο τον προγραμματισμό του κόμματος.


Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλισσα Λετίθια: Η κοινή θνητή σώζει την τιμή του παλατιού της Ισπανίας

Νέα «βόμβα» στην Μπαρτσελόνα: Κατηγορούμενος για διαφθορά ο Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου

ΗΠΑ: Επτά αστυνομικοί αποπέμφθηκαν για τον θάνατο του Ντάνιελ Προυντ στο Ρότσεστερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης