ΥΠΕΞ για Λευκορωσία: «Ανάγκη για άμεση αποκλιμάκωση και αποφυγή χρήσης βίας κατά πολιτών»

ΥΠΕΞ για Λευκορωσία: «Ανάγκη για άμεση αποκλιμάκωση και αποφυγή χρήσης βίας κατά πολιτών»

Λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση κορυφής της ΕΕ για το θέμα, το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε «άμεση αποκλιμάκωση και αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω χρήσης βίας κατά πολιτών»

ktirio_ypex_3
Θέση για τις εξελίξεις στη Λευκορωσία, εκεί που ο πρόεδρος της χώρας έδωσε σήμερα την άδεια στην αστυνομία να προχωρήσει σε βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, πήρε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση κορυφής της ΕΕ για το θέμα, το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε «άμεση αποκλιμάκωση και αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω χρήσης βίας κατά πολιτών».

Αναλυτικά:

«Η Ελλάδα παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στη Λευκορωσία και εκφράζεται πλήρως από τη δήλωση της ΕΕ, 11ης τρέχοντος, στη συνέχεια των προεδρικών εκλογών της 9ης Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση και αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω χρήσης βίας κατά πολιτών.

Τονίζει ότι το κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες θα πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά, αποτελούν δε προϋπόθεση για την έναρξη ενός δημοκρατικού διαλόγου, χωρίς περιορισμούς, με την ευρύτερη κοινωνία της Λευκορωσίας.

Επισημαίνει δε, ειδικότερα, την ανάγκη σεβασμού της ελευθερίας της έκφρασης και της προστασίας των δημοσιογράφων και των επαγγελματιών των μέσων μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης».

Ειδήσεις σήμερα

Δήμαρχος Μυκόνου για τα νέα μέτρα: «Μας επιβαρύνουν αλλά προστατεύουν τη δημόσια εικόνα του νησιού»

Μητσοτάκης: «Δεν γίνεται η ΕΕ να υιοθετεί άλλη στάση για τη Λευκορωσία κι άλλη για την Τουρκία»

Βορίδης και Γεωργιάδης υπέγραψαν την ΚΥΑ για επενδύσεις άνω των 500.000 στον πρωτογενή τομέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης