Ράπτη στον ΘΕΜΑ 104,6: Το τοπικό lockdown είναι το απόλυτο μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ράπτη στον ΘΕΜΑ 104,6: Το τοπικό lockdown είναι το απόλυτο μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

«Στόχος η ποιοτική δημόσια υγεία», τόνισε η νέα υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

raptizoe
«Η ψυχική υγεία είναι μια προτεραιότητα του πρωθυπουργού. Η η στήριξη της ψυχικής υγείας στη χώρα είναι αυτό στο οποίο η κυβέρνηση δίνει μια πρωτοκαθεδρία» ανέφερε η Ζωή Ράπτη, υφυπουργός Υγείας, μιλώντας στον Θέμα 104.6 και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Ερωτηθείσα για τις νέες τις αρμοδιότητες, η κ. Ράπτη εξήγησε πως «καταρχήν στηρίξαμε τα υφιστάμενα ψυχιατρικά νοσοκομεία και στόχος είναι να στηρίξουμε και τους ψυχιατρικούς τομείς των γενικών νοσοκομείων». Η ίδια πρόσθεσε ότι «έχουμε ανάγκη πρόληψης των ψυχιατρικών νοσημάτων και στο γενικό πληθυσμό» μέσα από τη στήριξη των κέντρων ημέρας και την περαιτέρω ανάπτυξη των κινητών μονάδων ψυχικής υγείας.

Η Υφυπουργός εστίασε και στην ανάγκη «να στηρίξουμε και την κατ’ οίκον φροντίδα για άτομα με ψυχικές διαταραχές» και πρόσθεσε ότι «για εμάς είναι ένα στοίχημα στο επόμενο διάστημα να αναπτύξουμε αυτές τις πρωτοβουλίες», κάνοντας ειδική αναφορά στη στήριξη δομών για εφήβους με αυτισμό και ατόμων που πάσχουν από άνοια.

Αναφορικά με την δέσμευση των απαραίτητων πόρων για την ψυχική υγεία, «πράγματι υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότηση και από το ΕΣΠΑ. Πρόθεσή μου είναι να διερευνήσω αν υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης και από το Ταμείο Ανάκαμψης» απάντησε η κ. Ράπτη, επισημαίνοντας πως «θα αξιοποιήσουμε και τις ιδιωτικές δωρεές».

«Πρώτο μέλημά μου είναι να συνεργαστώ με τους ειδικούς. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάρα πολλά χρόνια προσφοράς στην ψυχική υγεία» υπογράμμισε η Υφυπουργός και παρατήρησε ότι «την κυβέρνηση το πρώτο που την ενδιαφέρει είναι να παράσχει ποιοτική δημόσια υγεία».

Κληθείσα να σχολιάσει την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, «οφείλεται στη χαλάρωση όλων μας. Η διασπορά γίνεται από εμάς τους ίδιους. Αυτό είναι το ανησυχητικό» περιέγραψε η κ. Ράπτη και συνέστησε «να φοράμε όλοι τις μάσκες μας στους κλειστούς χώρους».

Ως προς τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, «ήταν μια κατάσταση που την αντιμετωπίζουμε και αλλάζει» τόνισε η Υφυπουργός και χαρακτήρισε το τοπικό lockdown ως τον «απόλυτο τρόπο αντιμετώπισης αυτής της κρίσης».



Ειδήσεις σήμερα: 

Χάος επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας - Γέμισε ασβέστη ο δρόμος από φορτηγό

Πλημμύρες στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης - Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι σε σπίτια και αυτοκίνητα

Θρίλερ με τα δύο πτώματα στην Ευκαρπία: Έσφαξαν και έβαλαν φωτιά στον ένα, μυστήριο ο θάνατος του δεύτερου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης