Δημοσθένης Δεσποτίδης: Ποιος είναι ο 13χρονος ποιητής με τον οποίο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

Δημοσθένης Δεσποτίδης: Ποιος είναι ο 13χρονος ποιητής με τον οποίο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

Αφορμή για αυτήν την συνάντηση αποτελεί το πρώτο βραβείο που απέσπασε στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης του ιδρύματος «Never Such Innocence»

5124643
Στον Δημοσθένη Δεσποτίδη που πρόσφατα κέρδισε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης του ιδρύματος «Never Such Innocence» άνοιξε σήμερα τις πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον 13χρονο που με το “Ποίημα Έμπνευσης” («Inspirational Poem») ανέβηκε στην κορυφή στην κατηγορία Bonus Strand «A fight for freedom» (ηλικίες 9-14 ετών), έχοντας αφήσει πίσω του 4.000 συμμετοχές από 44 χώρες ανά τον κόσμο.

Ο φετινός διαγωνισμός διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του ιδρύματος «Never Such Innocence» με το Βρετανικό Συμβούλιο στην Αθήνα, με κεντρική θεματική: «Impact of Conflict on Communities» (“Οι Επιπτώσεις των Συρράξεων στις Κοινωνίες”) με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

5124642

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως ανέφερε στον πρωθυπουργό ο 13χρονος, δεν κατάφερε να παραλάβει ο ίδιος το βραβείο του λόγω των δυσκολιών που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού και η παραλαβή έγινε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κλείσιμο
Ο 13χρονος εξήγησε στον κ. Μητσοτάκη πώς ξεκίνησαν όλα, πριν από μερικά χρόνια: «Διάβαζα βιβλία και έκανα περιλήψεις. Έγραφα στιχάκια βάσει γεγονότων της ζωής μου, για φίλους, οικογένεια...», ανέφερε για να προσθέσει πως «κάποιες φορές αυτά είχαν ομοιοκαταληξία, άλλες όχι. Τα κρατούσα πάντα».

Όσον αφορά δε τη μελλοντική του πορεία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είπε πως ενδιαφέρεται να ακολουθήσει τον τομέα των Διεθνών Σχέσεων στις προπτυχιακές σπουδές του και να σταδιοδρομήσει στο Διπλωματικό Σώμα. Και ότι το γεγονός πως γνωρίζει ήδη τέσσερις γλώσσες θα είναι ένα πρόσθετο προσόν για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Ο κ. Μητσοτάκης και ο 13χρονος Δημοσθένης μίλησαν για τους αγαπημένους τους ποιητές ενώ ο νεαρός περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθεί για να γράψει κάποιους στίχους: «Όταν μου έρχεται μια ιδέα, την σημειώνω. Δεν προγραμματίζω κάτι».

«Είναι ώριμη η ματιά σου και μπορώ να σε ενθαρρύνω προτρέποντας να συνεχίζεις να δίνεις χαρά πρώτα απ' όλα σε εσένα, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον δικό σου εσωτερικό κόσμο», κατέληξε ο πρωθυπουργός με τον 13χρονο να εύχεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει με την ίδια πορεία προσθέτοντας πως και εκείνος είναι νικητής καθώς έχει διαχειριστεί εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις με μεγάλη επιτυχία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης