Ανασχηματισμός επί θύραις

Από ώρα σε ώρα οι ανακοινώσεις - Οριακές οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με μικρές μετακινήσεις και λίγα νέα πρόσωπα - Πρόσωπο - κλειδί ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

ypourgiko_main
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία των «διορθωτικών αλλαγών» του κυβερνητικού σχήματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία λεπτά άρχισε η τελική φάση επαφών από το πρωθυπουργικό γραφείο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που μετακινούνται ή που αναλαμβάνουν καθήκοντα. Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών Ενέργειας  και Δικαιοσύνης κ.κ.  Γεράσιμου Θωμά και  Δημήτρη Κράνη που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων.  Τις προηγούμενες ώρες οι πληροφορίες ανέφεραν οτι οι διορθωτικές κινήσεις θα γίνουν είτε μέχρι τις 5 Αυγούστου, είτε μετά την Κυριακή 16 Αυγούστου. Φαίνεται πώς τελικά ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει τώρα την κινησή του. 

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης  και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που φθάνουν στο ποσό των €72 δισ για την επόμενη εξαετία. 

Μιλώντας απόψε στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι δεν γίνεται ανασχηματισμός. «Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αντέλ: Έπαθε Μπιγιονσέ - Αυτή είναι η απόλυτη «μετάλλαξη»

Σε ύφεση η φωτιά στην Αίγινα

Κορωνοϊός: 77 νέα κρούσματα - Τα 28 στην Αττική - Δύο θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης