Πέτσας: Η αλήθεια για την μετακίνηση του πρωθυπουργού με το ελικόπτερο

Πέτσας: Η αλήθεια για την μετακίνηση του πρωθυπουργού με το ελικόπτερο

«Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την Πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

PETSAS
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποίησε πτήση με στρατιωτικό ελικόπτερο, προκειμένου να παραστεί στην παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου στην Επίδαυρο την Κυριακή. Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός πήγε το Σάββατο στην Πάρο με εμπορική πτήση και την Κυριακή πήγε από Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο». Σχολίασε, μάλιστα, ότι «είναι άλλο να διατίθενται για υποχρεώσεις και άλλο για ιδιωτικές επισκέψεις. Να κρίνει ο ελληνικός λαός ποιος τα χρησιμοποιούσε έτσι».

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Κατ’ αρχάς η ενημέρωση των πολιτών: στον Πρωθυπουργό διατίθενται από την Πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών». Ο κ. Πέτσας επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που είχε η παρουσία του στην Επίδαυρο, σε μια παράσταση που μεταδόθηκε μέσω livestreaming σε όλον τον κόσμο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι επί θητείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε αποκαλυφθεί ότι ο τότε υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος χρησιμοποιούσε καθημερινά στρατιωτικό ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού S-70B Aegean Hack για να τον μεταφέρει από την Βάρη στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Τιμούσε ιδιαιτέρως και το αεροσκάφος Gulfstream V που αγοράστηκε το 2003 για τις ανάγκες της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ και για υπερατλαντικά ταξίδια, που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τα άλλα κυβερνητικά αεροσκάφη. Η εικόνα του κ. Καμμένου να κρατά ως λάφυρο στα χέρια του «Τα Νέα» όταν ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την ορκωμοσία του Τραμπ έκανε τότε τον γύρο των μίντια.

Εκτός από το Πάνο Καμμένο και ο Νίκος Παππάς έκανε χρήση του Gulfstream V. Επίσης, και ο πρώην πρωθυπουργός, παρ’ ότι προεκλογικά είχε δεσμευθεί να μην χρησιμοποιεί το κυβερνητικό αεροσκάφος για εσωτερικές πτήσεις, δεν άργησε να διαψεύσει τον εαυτό του. Είχε φροντίσει, μάλιστα, να αναβαθμίσει το μενού που σερβίριζαν, με τον λογαριασμό να φτάνει τα 60.000 ευρώ τον χρόνο. Σάλος είχε δημιουργηθεί και με το περίφημο ταξίδι του στο Παρίσι. Τότε, μετά τη Σύνοδο των χωρών του Νότου έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι, συνοδεία της οικογένειάς του.

Παρ’ όλα αυτά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να αναδείξει το ζήτημα της μετακίνησης του πρωθυπουργού. Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ο πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του». Σημειώνει ότι «ωστόσο οφείλει να καταλάβει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας».

Ειδήσεις σήμερα:

Μίκι Ρουρκ vs Ρόμπερτ ντε Νίρο: Δύο ρεμάλια στην ίδια πόλη

ΟΑΕΔ: 86.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι τον Δεκέμβριο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Έτοιμες για λειτουργία οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης