Ένταση με τον Μάρκου στη Βουλή: Το δις εξαμαρτείν του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση με τον Μάρκου στη Βουλή: Το δις εξαμαρτείν του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πανεπιστημιακός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας προκαλεί εκ νέου, αυτή τη φορά εντός του Κοινοβουλίου

markou
Λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα την κοινοβουλευτική συζήτηση για το πόρισμα της Novartis, με αντικείμενο την παραπομπή ή μη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο Βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου, χρησιμοποιώντας αγοραίες εκφράσεις και χειρονομίες, με κατεύθυνση τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Με δεδομένη και την πολιτική βαρύτητα της υπόθεσης, η αποστροφή του βουλευτή «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κωλ...ρα σας ανοικτή... να» προκάλεσε την έκρηξη των υπολοίπων συναδέλφων του στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τον Προεδρεύοντα της συνεδρίασης, Θανάση Μπούρα να τον καλεί να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Μάλιστα, ο κ. Μπούρας επικαλέστηκε και την επαγγελματική ιδιότητα του βουλευτή, λέγοντάς του πως «είναι απαράδεκτο. Τον είδα να αποχωρεί και να κάνει μια χειρονομία. Βγείτε και μην προκαλείτε άλλο. Λυπάμαι για την διαγωγή σας. Ντροπή η πράξη σας για καθηγητή πανεπιστημίου», δεδομένου ότι ο κ. Μάρκου εκτός από εθνοπατέρας, είναι και Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οπαδός του αλυσοπρίονου

Παρότι ακαδημαϊκός, αυτό δεν τον εμπόδισε ωστόσο να ταχθεί υπέρ του σπασίματος της πόρτας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, μιλώντας στο Θέμα 104,6 τον περασμένο Νοέμβριο. «Οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο, οι φοιτητές οφείλουν να υπερασπίζονται το δεύτερό τους σπίτι», έλεγε τότε στο «Θέμα 104,6», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας, μάλιστα, πως «η απόφαση της συγκλήτου ήταν αυτή που έβαλε λάδι στη φωτιά».

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει, άλλωστε, ο κ. Μάρκου τον περασμένο Νοέμβριο και εντός της Ολομέλειας της Βουλής, όταν στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και τον πρώην προκάτοχό της Νίκο Φίλη αναφορικά με την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ για τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, ο βουλευτής επικρότησε το σπάσιμο της εισόδου της ΑΣΟΕΕ με αλυσοπρίονο, φωνάζοντας προς την μεριά της κ. Κεραμέως όταν αυτή περιέγραφε τα γεγονότα ότι «και καλά έκαναν!».

«Σιγά τον εγκληματία!»

Εξίσου «εμπρηστικά» σχόλια διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναφορικά με τη σύλληψη του «τοξοβόλου» του Συντάγματος Γιάννη Μιχαηλίδη, εναν εκ των ληστών στο Βελβεντό Κοζάνης  μετά τη σύλληψή του από την Αντιτρομοκρατική. Σχολιάζοντας την εξέλιξη σε τηλεοπτικό πάνελ, παρόντος του στελέχους της ΝΔ, Σάκη Ιωαννίδη, ο κ. Μάρκου ακούγεται να αναφωνεί «σιγά τον εγκληματία τον τοξοβόλο», με τον κ. Ιωαννίδη να σχολιάζει στο twitter:

Κλείσιμο
«Πηγαίνεις σε ένα πάνελ να κάνεις μια σοβαρή κουβέντα και ακούς καθηγητή πανεπιστημίου και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ να λέει για τον "τοξοβόλο" σιγά τον εγκληματία! Ε μετά από αυτό καταλαβαίνεις, άλλη μια φορά,την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο εγκληματία και την τρομοκρατία», για να ακολουθήσει τσουνάμι σχολίων με φόντο την αποστροφή του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επικοινωνιακές» εκκενώσεις καταλήψεων

Αποκλίνουσες ακόμη και από την κομματική γραμμή σε ορισμένες περιπτώσεις, «αιρετικές» απόψεις από πλευράς του κ. Μάρκου διατυπώθηκαν και αναφορικά με την υπόθεση Novartis, την διερεύνηση της οποίας απείλησε να τορπιλίσει ο κ. Μάρκου. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό One τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει «σκάνδαλο» αντί «σκευωρίας» την υπόθεση της Novartis, ενώ ερωτηθείς για το αν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για τον κ. Πικραμένο, μετά τη συγκινησιακή φόρτιση του τελευταίου στη Βουλή, «δεν ξέρω τι έκανε ο κ. Παπαδόπουλος. Ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι όταν εμπλέκεται στα κοινά, μεταξύ αυτών και ο ομιλών, ενδέχεται να υποστεί συκοφαντίες, δίκαιες ή άδικες κρίσεις. Κι αυτό έπρεπε να το ξέρει καλά ο κ. Πικραμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς, μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη να σχολιάσει τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και τις εκκενώσεις των καταλήψεων, σημείωσε πως είναι «επικοινωνιακού χαρακτήρα και τίποτα περισσότερο. Η ανομία δεν είναι οι πρόσφυγες. Είναι οι έμποροι ναρκωτικών. Κι αυτούς δεν τους ακούμπησε κανείς, ούτε στην Πλατεία Εξαρχείων ούτε γενικά». «Εγώ περισσότερο συγκινήθηκα όταν είδα τα παιδιά και τις μάνες να βγαίνουν από τις καταλήψεις, παρά με την ομιλία του κ. Πικραμένου στη Βουλή», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Πινγκ πονγκ με τις NAVTEX- Νέα πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Παραλήρημα Κάνιε Γουέστ: Θέλει να χωρίσει την Κιμ Καρντάσιαν και αποκαλεί «Κρις Γιονγκ Ουν» την πεθερά του

Επικοινωνία Μέρκελ-Μητσοτάκη για την κρίση στο Καστελόριζο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης