Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου: Πώς πέρασε σε εταιρείες του Ιωάννη Πολυχρονόπουλου

Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου: Πώς πέρασε σε εταιρείες του Ιωάννη Πολυχρονόπουλου

Στο φως το σκάνδαλο για την αυθαίρετη,  παράτυπη και χαριστική ανάθεση έργου από την προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου σε εταιρείες του κ. Πολυχρονόπουλου

polyxronopoulos
Στο φαντασμαγορικό φόντο των αποκαλύψεων για τις κομπίνες του «White House», της «White Porscha» και των ευνοούμενων παρατρεχάμενων, στην επιφάνεια έρχεται ένα ακόμη σκάνδαλο. Πρόκειται για την αυθαίρετη, εντελώς παράτυπη και χαριστική ανάθεση έργου, από την προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) σε εταιρείες του κ. Ιωάννη Πολυχρονόπουλου.

Πιθανότατα κατόπιν άνωθεν «παραίνεσης» -εφόσον ο κ. Πολυχρονόπουλος διατηρούσε άριστες σχέσεις με πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- η σύμπραξη των εταιρειών «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ» και «Αρση ΑΕ» ανέλαβε τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων από τα πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι του Ηρακλείου. Και ήταν τέτοια η πρεμούρα της διοίκησης του ΟΛΗ να δώσει το έργο στον κ. Πολυχρονόπουλο, ώστε η σύμβαση υπογράφηκε στις 19 Ιουνίου 2019, δηλαδή μερικές μόνο ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές και την διαφαινόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.


...και τώρα αρχίζει το πάρτι

Η νυν διοίκηση του ΟΛΗ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Βαρδαβά και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μηνά Παπαδάκη φέρεται αποφασισμένη να ανοίξει τον όζοντα φάκελο των αποβλήτων. Στη σωρεία των παρατυπιών γύρω από τη σύμβαση, ξεχωρίζουν η πλήρης αντίθεση του ΤΑΙΠΕΔ (μοναδικού μετόχου του ΟΛΗ) και η απουσία έγκρισης εκ μέρους του υπουργείου Ναυτιλίας των τελών που εισπράττει ο ανάδοχος του έργου.

papadakis-vardavas
Οι κ.κ. Ιωάννης Βαρδαβάς και Μηνάς Παπαδάκης


Ο κ. Βαρδαβάς έχει ήδη συγκαλέσει δύο διοικητικά συμβούλια για το ζήτημα. Προσκάλεσε, μάλιστα, όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένου του προηγούμενου προέδρου, κ. Απόλλωνα Φιλιππή μαζί με τους δικηγόρους οι οποίοι είχαν κρίνει νόμιμη της σύμβαση με τον κ. Πολυχρονόπουλο. Ομως ουδείς εξ αυτών εμφανίστηκε. Επειδή όμως τα ΔΣ συγκλήθηκαν κανονικά και κάποιο μέλος δεν δίστασε να ομολογήσει, απερίφραστα, ότι «ήταν εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υπογραφεί η σύμβαση, παρά τις σοβαρές ελλείψεις».

filipis
Ο κ. Απόλλωνας Φιλιππής

Η θέση του Θέματος 

Το «ΘΕΜΑ», η διοίκηση και οι δημοσιογράφοι του ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουν και καθιστούν απολύτως σαφή τα ακόλουθα:

1. Οι ίδιοι προσωπικά δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να αμφισβητήσουν την ακρίβεια, τη βασιμότητα και το αληθές των δηλώσεων της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και του Ιωάννη Πολυχρονόπουλου, όπως αυτές διατυπώθηκαν και κοινοποιήθηκαν σε εμάς.

2. Η εκ μέρους μας ανάρτηση των έντυπων δημοσιευμάτων εγένετο στο πλαίσιο του νομικά και, κυρίως, συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμικού τους καθήκοντος για άμεση, πλήρη, ελεύθερη και χωρίς οποιονδήποτε φραγμό προληπτικής λογοκρισίας ή αυτολογοκρισίας, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του αναγνωστικού τους κοινού. ∆ηλαδή από εύλογο θεσμικό και κοινωνικό ενδιαφέρον και σε εκπλήρωση του καθήκοντός μας για την άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού. Σε καμία απολύτως περίπτωση ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η διοίκηση και οι δημοσιογράφοι του δεν κινήθηκαν από πρόθεση να προσβάλουν την τιμή, την υπόληψη και το επαγγελματικό ήθος του Ιωάννη Πολυχρονόπουλου και της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, δεδομένου ότι δεν υφίστατο κανείς απολύτως προσωπικός ή άλλος λόγος προς τούτο.

Κλείσιμο
3. Στον βαθμό, συνεπώς, κατά τον οποίο τα δημοσιευθέντα στοιχεία δεν είναι ακριβή, το «Πρώτο Θέμα», η διοίκηση και οι δημοσιογράφοι του ευθέως και ανενδοιάστως δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία επιφύλαξη να δεχθούν ως βάσιμες και αληθείς τις δηλώσεις του Ιωάννη Πολυχρονόπουλου και της ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, όπως αυτές διατυπώθηκαν και κοινοποιήθηκαν σε εμάς.


Ειδήσεις σήμερα

Επιδότηση δανείων: Στη βουλή το νομοσχέδιο - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης

Πολυμελής σπείρα εξαπάτησε 70 άτομα σε όλη τη χώρα

Πειρατική επίθεση σε ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο στη δυτική Αφρική - Απήχθησαν 15 ναυτικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης