Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Στην ολομέλεια η τουρκική προκλητικότητα με πρωτοβουλία Μεϊμαράκη

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Στην ολομέλεια η τουρκική προκλητικότητα με πρωτοβουλία Μεϊμαράκη

Τουρκικές προκλήσεις και ευρωτουρκικά θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες Μπορέλ στη Λευκωσία στις 25 και 26 Ιουνίου 

meimarakis-vaggelis
Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βαγγέλης Μεϊμαράκης γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του πως σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ζήτησε το ΕΛΚ να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να εισαχθεί για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου η προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, που συνιστά πρόκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση με δεδομένο ότι τα σύνορά τους είναι ευρωπαϊκά σύνορα.

Από την πλευρά του, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Βέμπερ συμφώνησε να θέσει το θέμα στο προεδρείο και στην Κ.Ο του ΕΛΚ προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση.

Ως εκ τούτου, η συζήτηση αναμένεται να διεξαχθεί στην επόμενη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επίσκεψη Μπορέλ στην Κύπρο 

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσκεψης του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, στην Κύπρο στις 25 και 26 Ιουνίου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Τα θέματα που θα αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συνομιλίες του κ. Μπορέλ στη Λευκωσία είναι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, ενόψει και της συζήτησης που θα διεξαχθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 13 Ιουλίου.

Σημειώνεται πως ο κ. Μπορέλ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη, μετά την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και δηλώσεις στον Τύπο.

Κλείσιμο
Εξάλλου, κατά τη συνάντηση του κ. Μπορέλ με τον υπουργό Άμυνας θα συζητηθούν ζητήματα που έχουν σχέση με τη συμμετοχή της Κύπρου στη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO), που στοχεύει στην ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας στην ΕΕ, και ο ρόλος της Κύπρου, λόγω και της γεωγραφικής της θέσης, στις επιχειρήσεις της ΕΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ένωσης για τα ζητήματα άμυνας και ασφάλειας.

Ο αξιωματούχος της ΕΕ θα μεταβεί στην Κύπρο έπειτα από επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα, όπου θα έχει επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης