Χριστοδουλάκης: Ο τουρισμός θέλει οργανωμένο σχέδιο που η ΝΔ δείχνει πως δεν έχει

Χριστοδουλάκης: Ο τουρισμός θέλει οργανωμένο σχέδιο που η ΝΔ δείχνει πως δεν έχει

«Όταν ο υφυπουργός, διαψεύδει τον ίδιο τον υπουργό του, κάπου ‘’δακρύζει’’ ο τουρισμός», σχολίασε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης

christodoulakis_manolis_kinima_allagis
«Ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας είναι μείζονος σημασίας. Και είδαμε δυστυχώς πως το σχέδιο της ΝΔ είναι ελλιπές και ανεπαρκές», αναφέρει ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ασκώντας κριτική σε μια σειρά πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.

«Όταν ο υφυπουργός, διαψεύδει τον ίδιο τον υπουργό του, κάπου ‘’δακρύζει’’ ο τουρισμός», σχολίασε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ασχολείται περισσότερο με την επικοινωνία, και λιγότερο με τον σχεδιασμό.

«Ο τουρισμός, αποτελεί πάνω από το 20% του ΑΕΠ και θέλει οργανωμένο σχέδιο. Δυστυχώς, όμως, όταν έρχεται ο υφυπουργός τουρισμού και διαψεύδει το σχέδιο του ίδιου του υπουργού του για τις τρεις ζώνες επικινδυνότητας, τότε είναι εμφανές ότι μόνο σχέδιο δεν υπάρχει στο υπουργείο τουρισμού για το πώς θα διασωθεί ένας πραγματικά νευραλγικός τομέας της ελληνικής οικονομίας. Πολλή επικοινωνία και λίγο σχέδιο», ανέφερε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

❗️Όταν ο Υφυπουργός διαψεύδει τον ίδιο τον Υπουργό του, κάπου κλαίει ο Τουρισμός! _______________ Σημερινή μου...

Δημοσιεύτηκε από Μανώλης Χριστοδουλάκης στις Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Σχετικά με τους εργαζόμενους και τα εργασιακά, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιλέγουν το δόγμα ‘’μισός μισθός - μισή δουλειά’’, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και χωρίς κανείς να εγγυάται ότι μετά το πέρας της κρίσης θα επανέλθει υποχρεωτικά η πλήρης απασχόληση.

Κλείσιμο
Είδαμε για τους ανέργους, ότι μετά από δική μας πίεση, το μόνο που κατάφερε η κυβέρνηση ήταν να δώσει μία παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο για την κάλυψη του επιδόματος ανεργίας και μετά… τίποτα.

Στην πραγματική οικονομία και το χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρακαλάνε τις τράπεζες για να προχωρήσουν σε δανεισμούς, αντί η κυβέρνηση να τους επιβάλλει να δανείζουν με ευνοϊκούς όρους, δεδομένης και της στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των κρατικών εγγυήσεων.

Περιμένουμε να ακούσουμε από την κυβέρνηση τι λέει για τους αγρότες και τον πρωτογενή μας τομέα. Τους έχει αφήσει τελείως απ’ έξω. Παρουσίασε ελάχιστα πράγματα, που αφορούν μόνο το 2% των αγροτών και μάλιστα – αν εφαρμοστούν – αυτό θα γίνει μετά από τρεις μήνες».

«Όταν το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για ευρωομόλογο, οι μισοί ήταν στα Ζάππεια και οι άλλοι στις πλατείες»

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής άσκησε κριτική στη στάση τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για ευρωομόλογο με αφορμή το πακέτο των 32 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρώπης, λέγοντας ότι: «Το θέμα των ευρωομολόγων και της αμοιβαιοποίησης του χρέους το έθεσε το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου από την αρχή της οικονομικής κρίσης. Όλοι θυμόμαστε πού ήταν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ τότε: Οι μισοί στα Ζάππεια και οι άλλοι μισοί στις πλατείες. Το θέμα ουσίας είναι αφ’ενός τα 32 δισ, τα οποία είναι πολύ σημαντικά και αφ’ετέρου οτι μιλάμε για μεταβιβάσεις και όχι για δανεισμό που πιθανώς να περιελάμβανε άλλες δανειακές υποχρεώσεις.

Είναι το πρώτο βήμα για την αμοιβαιοποίηση του χρέους. Όντως, είναι πολύ θετικό και νομίζω συμφωνούμε όλοι, εκτός, φυσικά, από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που απείχε δύο φορές από την ψήφιση του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ευρωβουλή. Είναι πολύ σημαντικό το ότι σήμερα η χώρα έχει ένα σημαντικό ποσό για να χρηματοδοτήσει τα μέτρα που πρέπει να πάρει. Το θέμα τώρα φυσικά είναι το που θα τα διοχετεύσει και πώς θα τα αξιοποιήσει…

Ελπίζουμε αυτά τα χρήματα τα οποία πραγματικά μπορούν να δώσουν μία ανάσα στην πραγματική οικονομία, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μην πάνε σε μία νέα μορφή πελατειακού κράτους, που δυστυχώς μετά τους διορισμούς διοικητών των νοσοκομείων, είχαμε, τις προηγούμενες μέρες, και τους κομματικούς διορισμούς των διοικητών των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης καθώς και με αυξήσεις μετακλητών που ήδη τις έχουμε δει να έρχονται».

Τέλος σχολιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε  «μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση, πώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τόσο συνεπής σε μια απόλυτα πιστή αντιγραφή του προγράμματός μας, που παρουσίασε προχθές, ενώ εμείς το παρουσιάσαμε πριν 10 μέρες».

Ειδήσεις σήμερα

Μέσα Μεταφοράς: Μειώνονται από τη Δευτέρα οι τιμές σε εισιτήρια και κάρτες - Δείτε τι θα ισχύσει

Φιέστες και πανηγύρια για την Άλωση έξω από την κατοικία του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Θερινοί κινηματογράφοι: Πώς θα ανοίξουν από την 1η Ιουνίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης