ΣΥΡΙΖΑ: Νέες φωνές για «αριστερή απάντηση» κόντρα στην διεύρυνση

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες φωνές για «αριστερή απάντηση» κόντρα στην διεύρυνση

Πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για «αριστερή ριζοσπαστική απάντηση» από πλευράς της Κουμουνδούρου στην πολιτική συγκυρία, φωνές που είχαν «σωπάσει» λόγω πανδημίας

tsipras_syriza_1
Ούτε ένα εικοσιτετράωρο μετά την εκδήλωση, χθες, με επίδικο τον ΣΥΡΙΖΑ, στις νέες συνθήκες, όπου οι ομιλητές (Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Βίτσας, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Δραγασάκης, Ράνια Σβίγκου και Σωτήρης Αλεξίου) συνηγόρησαν στην ανάγκη ενός «αριστερού κόμματος», με κείμενό τους, 11 στελέχη προσκείμενα στην τάση των 53, επικαιροποιούν το αίτημα.

Στην ιστοσελίδα commonality, η οποία απηχεί τους 53, ως «μονόδρομο στις προκλήσεις της νέας εποχής» χαρακτηρίζουν οι: Καββαδία Αννέτα, Βαμβουκάκης Φίλιππος, Καλκανδής Πέτρος, Κνήτου Κατερίνα, Κυπριανίδου Ερμίνα, Πάλλης Γιώργος, Παπαγιαννούλη Εύη, Παπανδρέου Ανδρέας, Παπαθανασίου Πόπη, Σπαθής Μάκης και Υδραίος Μιχάλης την «αριστερή ριζοσπαστική απάντηση» από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αιτούνται και περισσότερης εσωκομματικής δημοκρατίας.

Στοχεύοντας προς τα ηγετικά κλιμάκια, οι υπογράφοντες καταγράφουν τρία αιτήματα, με πρώτο «διαχρονικά την ανάγκη ενημέρωσης των συντρόφων/ συντροφισσών, για όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του κόμματος, τόσο στα ηγετικά κλιμάκια όσο και στις διεργασίες που αναπτύσσονται μεταξύ των τάσεων».

Στην ίδια κατεύθυνση, «το δεύτερο αίτημα αφορά την των συντρόφων/συντροφισσών, στη διαμόρφωση του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ που ενίοτε αισθάνονται ότι διαδραματίζεται ερήμην τους» προσθέτοντας ότι «αυτό προϋποθέτει πλήρη διαφάνεια και έλεγχο, από τη βάση, της λειτουργίας των πολιτικών οργάνων», αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς.

Τέλος, οι ίδιοι υπογραμμίζουν την ανάγκη ενός πολιτικού σχεδίου με χαρακτηριστικά μιας «ριζοσπαστικής αριστερής εκδοχής που δεν περιορίζεται μόνο στη διεκδίκηση της κυβερνητικής εξουσίας στη βάση του καλύτερου διαχειριστή έναντι του αντιπάλου».

Στο κείμενο-πλατφόρμα, ο «ΣΥΡΙΖΑ έχασε χρόνο στην εκπόνηση της αντιπολιτευτικής του γραμμής, αναλώθηκε επί μακρόν σε μια εσωστρεφή διαδικασία με φανερό επίδικο την οργανωτική του ανάπτυξη και με αφανές τη φυσιογνωμία του» συμπεραίνουν τα 11 στελέχη και σε προειδοποιητικούς τόνους «πλέον, κρίνεται η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ και η επαναθεμελίωση της σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία, στη νέα αυτή πραγματικότητα. Σήμερα λοιπόν, εκκινώντας με θετικό πρόσημο, ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ για την επαύριο είναι απαραίτητος για τις δυνάμεις της εργασίας, παραμένοντας αξιόπιστος για το σύνολο της κοινωνίας. Η συναίνεση επομένως τελειώνει κάπου εδώ» καταλήγουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης