Δημήτρης Παπαδημούλης: Οργή στο Twitter για την ενοικίαση διαμερισμάτων σε ΜΚΟ για μετανάστες

Δημήτρης Παπαδημούλης: Οργή στο Twitter για την ενοικίαση διαμερισμάτων σε ΜΚΟ για μετανάστες

«Έχει τετραγωνική λογική» και «ωραίος ανθρωπιστής» γράφουν χρήστες του Twitter για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που αποκάλυψε ότι εισπράτει «μόλις 5,5 ευρώ το τετραγωνικό»

papadimoylis-arthro
Σάλο στα social media προκαλεί η αποκάλυψη για την νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος μισθώνει ακίνητα σε πρόσφυγες και μετανάστες εισπράττοντας μέρος απο τον πακτωλό ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Όπως έγραψε το «Θέμα» της Κυριακής, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προχώρησε το 2018 σε αγορά 8 διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας σε τιμές εως και 50% κάτω της αντικειμενικής τους αξίας ώστε να τα εντάξει στα προγράμματα φιλοξενίας που τρέχουν αρκετές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).

Η είδηση προκάλεσε κύμα κριτικής στο twitter με αρκετούς να χαρακτηρίζουν τον δραστήριο ευρωβουλευτή «επαγγελματία αλληλέγγυο» και «ανθρωπιστή με το αζημίωτο» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δυσφορία και προβληματισμός για τις ενέργειες του κ. Παπαδημούλη επικρατεί και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.



Κλείσιμο




















Ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται να κάμπτεται απο τις αποδοκιμασίες και σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο «Πατρίδα Tv» κατάγγειλε την Ε.Ε. για έλλειμμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα για το προσφυγικό ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να διαχειρίζεται με μεγαλύτερη διαφάνεια τα ευρωπαϊκά κονδύλια που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.



Είχε προηγηθεί συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» όπου προκειμένου να δικαιολογήσει την ενοικίαση τριών διαμερισμάτων σε μετανάστες ειπε ότι εισπράττει μόλις «5,5 ευρώ το τετραγωνικό» ενώ προσπάθησε να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις λέγοντας «αυτοί δεν μας έλεγαν “αν θέλετε πρόσφυγες, να τους πάρετε στα σπίτια σας";».

Ακούστε το επίμαχο απόσπασμα από το 6:45' και μετά



Πάντως, όπως έγραψε το ΘΕΜΑ της Κυριακής ο κ. Παπαδημούλης προχώρησε σε προσεκτική επιλογή των ακινήτων ακολουθώντας το χρυσό τρίπτυχο: χαμηλή τιμή αγοράς - περιοχές που η φιλοξενία μεταναστών δεν προκαλεί αντιδράσεις - εμβαδό κατάλληλο ώστε να μην αποκλείονται απο τις σχετικές προκηρύξεις

Πρόκειται για:

1. Διαμέρισμα 70,8 τ.μ. στον 4ο όροφο πολυκατοικίας του 1958 και αποθήκη 3,5 τ.μ. επι της οδού Πατησίων. Για την αγορά που έγινε τον Μάιο του 2018 ο κ. Παπαδημούλης κατέβαλε 48.000 ευρώ αν και το ακίνητο έχει αντικειμενική αξία 61.328 ευρώ

2. Την ίδια περίοδο και στην ίδια πολυκατοικία και όροφο αγοράζει και δεύτερο διαμέρισμα 106 τ.μ. έναντι 52.500 ευρώ (αντικειμενική 97.055 ευρώ). Ωστόσο στις 28/10/2018 το μεταβιβάζει με γονική παροχή στον γιό του.

3. Διαμέρισμα 67 τ.μ. στον 3ο όροφο πολυκατοικίας του 1970 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Για την αγορά κατεβλήθη ποσό 33.000 ευρώ (αντικειμενική 51.074 ευρώ)

4. Στην ίδια πολυκατοικία αγοράζει και δεύτερο διαμέρισμα του 1ου ορόφου 67 τ.μ. έναντι 30.000 ευρώ (αντικειμενική 46.431 ευρώ)

5. Στις 28.2.2018 προχωρά σε αγορά διαμερίσματος 70 τ.μ. στον 1ο όροφο πολυκατοικίας του 1968 στην Αχαρνών. Για την αγορά κατέβαλε 37.000 ευρώ (αντικειμενική 48.510 ευρώ)

6. Διαμέρισμα 96 τ.μ. (με φωταγωγό) στον 2ο όροφο πολυκατοικίας του 1961 επι της οδού Αριστοτέλους. Για την αγορά κατεβλήθη ποσό 40.000 ευρώ (αντικειμενική 66.528 ευρώ).

7. Στην ίδια πολυκατοικία αλλά στον 6ο όροφο αγοράζει και δεύτερο διαμέρισμα 92 τ.μ. έναντι 51.500 ευρώ (αντικειμενική 75.900 ευρώ)

8. Έγινε στις 13.6.2018 έναντι 52.500 ευρώ (αντικειμενική 97.055 ευρώ) ενώ στις 17.11.2018 το μεταβιβάζει στην κόρη του.

Συνολικά, ο κ. Παπαδημούλης κατέβαλε 293.000 ευρώ που σημαίνει ότι μεσοσταθμικά αγόρασε κάθε τ.μ. με 411 ευρώ.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ακινήτων, η τιμή είναι χαμηλή αλλά όχι παράλογη καθώς βρίσκονται σε περιοχές που τελούν υπο καθεστώς υποβάθμισης τουλάχιστον την τελευταία δεκαπενταετία. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τομείς του κέντρου της Αθήνας που έχουν μετατραπεί σε γκέτο καθώς διαμένουν κυρίως μετανάστες.

Πλέον για τον κ. Παπαδημούλη εγείρεται μείζον ηθικό ζήτημα καθώς την περασμένη Τετάρτη κατά την συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open απέκρυψε τις μπίζνες με τους πρόσφυγες. Ομως, δύο ημέρες μετά στο προστατευμένο περιβάλλον του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» έσπευσε να ομολογήσει πως τρία από αυτά τα διαμερίσματα φιλοξενούν πρόσφυγες, ενοικιασμένα από ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κέρκυρα: Πώς αυτό το τέρας του Κάβου αποφυλακίστηκε 43 χρόνια νωρίτερα;

Στις 20 Μαΐου οι αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία

Σαρωτικό το τρίτο «κύμα» της κανονικότητας - Τι αλλάζει σε σχολεία, μετακινήσεις και εμπορικά κέντρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης