Πόθεν έσχες: Με ζηλευτό χαρτοφυλάκιο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Πόθεν έσχες: Με ζηλευτό χαρτοφυλάκιο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε επίσης καταθέσεις ύψους περίπου 100.000 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, με συνδικαιούχους τον ίδιο, τη σύζυγο ή τον πατέρα του

tsakalotos
Ένα ζηλευτό χαρτοφυλάκιο εξακολουθεί να εμφανίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρότι δεν δηλώνει πια τα ομόλογα αξίας εκατομμυρίων τα οποία προ ετών εμφάνιζε στο όνομά του και στου πατέρα του. Ωστόσο δηλώνει ένα αγαστό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων με οίκους εξωτερικού από κοινού με τον πατέρα του, παρότι οι αποτιμήσεις δείχνουν πως δεν απέβησαν ιδιαίτερα κερδοφόρες για τους κατόχους τους.

Ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει ετήσια εισοδήματα για το 2018 31.523 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση, ενώ η σύζυγός του Χέδερ Γκίμπσον δηλώνει 144.111 ευρώ από τον μισθό της στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στη λίστα των επενδύσεων φιγουράρουν σχεδόν τρεις ντουζίνες χρεογράφων. Εκτός από 700 μετοχές της εφημερίδας Αυγή, αξίας 4200 ευρώ, ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων BlackRock Schroeder international και Amundi Funds, με συνδικαιούχο τον πατέρα του, κ. Στέφανο Τσακαλώτο, αξίας κτήσης περίπου 300.000 ευρώ, των οποίων όμως η αποτίμηση στη δήλωση για το 2018 έδειχνε πως η αξία τους υποχώρησε σε περίπου κάτω και από 250.000 ευρώ.

Επίσης δηλώνει περίπου 10 ατομικά ασφαλιστήρια συμβόλαια ή συνταξιοδοτικά προγράμματα για τον ίδιο και άλλα μέλη της οικογένειάς του, ενώ η σύζυγός του δηλώνει μετοχές και ομόλογα Ελληνικού δημοσίου.

Ο κ. Τσακαλώτος είχε επίσης καταθέσεις ύψους περίπου 100.000 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, με συνδικαιούχους τον ίδιο, τη σύζυγο ή τον πατέρα του.

Δηλώνει επίσης ακίνητα, με κυριότητα 50% - 100%, σε Αθήνα και Πρέβεζα, κυρίως διαμερίσματα. Με εξαίρεση ένα κτήμα 4 στρέμματα που αγόρασε το 2017 έναντι 110.000 ευρώ στην Πρέβεζα, όλα τα άλλα κινητά αποκτήθηκαν απ' τον ίδιο ή τη σύζυγό του προ του 2002.

Κλείσιμο
Ο ίδιος δηλώνει επίσης ένα Ι.Χ. 1600 κυβικών από το 2004, αξίας αγοράς 22.600 ευρώ, αλλά και ένα Ι.Χ. 1400 κυβικών από κοινού με τη σύζυγό του το οποίο αγοράστηκε το 2009 για 5647 ευρώ, κάνοντας χρήση εισοδημάτων προηγούμενων ετών την εποχή εκείνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Με θερμομέτρηση, αντισηπτικά και λίγους μαθητές άνοιξαν τα σχολεία

Κορωνοϊός: Νέα «όπλα» στη... μάχη - Δοκιμάζουν το remdesivir σε συνδυασμό με το baricitinib

Κορωνοϊός: Διεθνής έρευνα που έγινε στην Ελλάδα δείχνει γιατί οι άνδρες υποφέρουν περισσότερο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης