«Το Δημόσιο είναι γεμάτο ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν»...

«Το Δημόσιο είναι γεμάτο ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν»...

Δήλωση με νόημα από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου

«Το Δημόσιο είναι γεμάτο ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν»...
«Η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας θα χαθεί, αν δεν αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας τη Δευτέρα στην ημερίδα που πραγματοποιείται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας για τους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού, στην οποία συμμετέχουν οι προϊστάμενοι των Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός έκανε τη δήλωση αυτή, αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει και να σώσει τη χώρα, ενώ, μιλώντας πάντα στο ίδιο πλαίσιο, ήρθε σε πλήρη διάσταση με τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, για «κοπρίτες» στο Δημόσιο, τονίζοντας: «Το Δημόσιο είναι γεμάτο ανθρώπους που θέλουν, που μπορούν να προσφέρουν, οι οποίοι όμως είτε απομονώνονται είτε δεν ακούγονται, όταν έχουν ιδέες».

Χαρακτήρισε δε, το δημόσιο υπάλληλο ως «κλειδί» της αλλαγής νοοτροπίας στο κράτος και τα προσόντα του, «πλούτο», που πρέπει να αξιοποιηθεί. «Το μεγάλο στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε μια καλύτερη, διαφορετική Ελλάδα και σε αυτή την πρόκληση απαντάμε ρητά: Ναι, η Ελλάδα αλλάζει, θα αλλάξει και θα αλλάξει για πάντα» υπογράμμισε.

Κλείσιμο
Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι βρεθήκαμε στο "κομβικό σημείο" όπου έπρεπε να αποφασίσουμε εάν αλλάζουμε ή όχι, εξηγώντας ότι το δίλημμα αυτό δεν αφορά μόνο το "συμμάζεμα" των δημοσιονομικών, το οποίο χαρακτήρισε ως κάτι απολύτως αυτονόητο, που γίνεται με τις θυσίες και την προσπάθεια όλων των Ελλήνων, αλλά αφορά και στην καταπολέμηση του συμπτώματος. Τόνισε δε, ότι η κρίση αυτή είναι μια ευκαιρία και ότι είναι ανάγκη "να σπάσουμε" την ασθένεια, την επιδημία, τη μιζέρια και την καταστροφολογία ότι όλα είναι μάταια, ότι είμαστε ανίσχυροι να διαμορφώσουμε τη δική μας μοίρα και ότι κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν για εμάς.

"Σώσαμε την πατρίδα από τον άμεσο κίνδυνο και είναι στο δικό μας χέρι να χτίσουμε με σχέδιο την Ελλάδα του αύριο" σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και είπε ότι ζητούμενο είναι η διαμόρφωση ενός ριζικά νέου μοντέλου, στην κατεύθυνση μιας κοινωνίας ελευθερίας, ευνομίας, δημιουργίας και προόδου, με παραγωγική και βιώσιμη οικονομία, πράσινη ανάπτυξη, καθώς επίσης και νέο πρότυπο συλλογικής οργάνωσης και λειτουργίας με επίκεντρο τον πολίτη.

"Μετά τη μεγάλη μάχη που δώσαμε για να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια το 2010, το 2011 δίνουμε όλες τις δυνάμεις για τη δημιουργία αυτής της διαφορετικής Ελλάδας" τόνισε ο κ. Παπανδρέου και προσέθεσε ότι "είμαστε πια αξιόπιστοι σε αυτό που κάνουμε, γιατί κάνουμε αυτό που λέμε". Και συνέχισε: "Γιατί το 2010 πετύχαμε όχι μόνο να περιορίσουμε δραστικά τα ελλείμματα του παρελθόντος, αλλά και γιατί μέσα σε ελάχιστους μήνες τολμήσαμε και κάναμε μεγάλες και ιστορικές αλλαγές".

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις διαχρονικές παθογένειες της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι "αυτή η Ελλάδα τελείωσε πια και, όσο κι αν η μετάβαση είναι δύσκολη και πονάει, καλώς τελείωσε. Είναι η Ελλάδα που πληγώσαμε και που μας πλήγωσε, είναι η Ελλάδα που υπονόμευσε το μέλλον των παιδιών μας ή και την ασφάλειά μας και την αφήνουμε πίσω". Σημείωσε ακόμη ότι η πατρίδα μας ταυτίστηκε με αρνητικούς χαρακτηρισμούς, φτάνοντας στο σημείο να μην μας πιστεύουν οι εταίροι μας στην ΕΕ. "Αν και γίναμε μάρτυρες προκλήσεων, εξόφθαλμων υπερβολών στα όρια του ρατσισμού, είναι αλήθεια ότι κι εμείς δώσαμε δικαιώματα, είχαμε χάσει παντελώς την αξιοπιστία μας" τόνισε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις τόσο του ίδιου όσο και των υπουργών γι' αυτόν τον σκοπό, δεν αρκούν, καθώς "είμαστε περαστικοί από αυτές τις θέσεις", και ότι η στρατηγική πρέπει να έχει διάρκεια που να υπερβαίνει τον πολιτικό κύκλο των κυβερνήσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης