Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Ο πρωθυπουργός μετείχε στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής του ΕΛΚ– Κάλεσε την Αλβανία να προχωρήσει στην προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας

mitsotakis_kor
Στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της αποψινής τηλεδιάσκεψης Κορυφής Ε.Ε-Δυτικών Βαλκανίων μετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vucic, καθώς η χώρα του ήταν η πρώτη που δήλωσε ενδιαφέρον να μετάσχει στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, εφόσον εκπληρώσουν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Έθεσε ζήτημα προστασίας της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Αναφερόμενος στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η γειτονική χώρα έχει κάνει βήματα. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν στο ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και στο κράτος Δικαίου.

Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη για τη στήριξη καλλιτεχνών και ανθρώπων του Πολιτισμού

Μητσοτάκης: Το Σάββατο στη Marfin η τιμητική πλακέτα - Καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να παραστούν

Δημοσκόπηση: Να ανοίξουν τελευταία τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης