Γιατί το παιδί μου δεν επικοινωνεί σωστά;

Γιατί το παιδί μου δεν επικοινωνεί σωστά;

Συχνά τα παιδιά δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν σωστά αυτό που τα ενοχλεί και ο ειδικός παιδο-ΩΡΛ μπορεί να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε κάθε σχετικό πρόβλημα

190422183139_child_nona
Κρεατάκια, αμυγδαλές, ροχαλητό αλλά και προβλήματα στην ακοή είναι κάποια από τα πιο συνήθη ζητήματα που καλείται να επιλύσει ο ειδικός γιατρός στα παιδιά.

Η έγκαιρη διάγνωση των όποιων διαταραχών της ακοής εξασφαλίζει στο παιδί άριστη θεραπευτική παρέμβαση, ώστε να μπορέσει να αναπτύξει χωρίς προβλήματα τις επικοινωνιακές και τις μαθησιακές του δυνατότητες στο έπακρο. Πέρα όμως από το πρόβλημα της βαρηκοΐας, υπάρχουν και αρκετά άλλα προβλήματα, που παρατηρούνται συχνά στα παιδιά, τα οποία, χάρη στην εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών, αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Οι εξελίξεις
Η χρήση των ενδοσκοπίων αποτελεί σημαντική πρόοδο της ωτορινολαρυγγολογίας. Τα ενδοσκόπια εξασφαλίζουν μια σωστή και ολοκληρωμένη διάγνωση με απόλυτη ακρίβεια, ενώ η εξέταση μπορεί να μετατραπεί σε ευχάριστο παιχνίδι. Τα πιο συχνά ωτορινολαρυγγολογικά προβλήματα στην παιδική ηλικία είναι οι άπνοιες και το ροχαλητό, οι υποτροπιάζουσες αμυγδαλίτιδες και η επίμονη παρουσία υγρού στο αυτί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Kontasou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης