Μία δεκαπεντάχρονη συγγραφέας με μεγάλη καρδιά!

Μία δεκαπεντάχρονη συγγραφέας με μεγάλη καρδιά!

Το να γράφεις ωραία αποτελεί αναμφισβήτητα ένα ταλέντο. Το να προσφέρεις μέσω αυτού του ταλέντου χαρά σε παιδιά που την έχουν ανάγκη «μαρτυρά» τεράστια αποθέματα ανθρωπιάς και τόνους αγάπης. Η 15χρονη Έλλη Βασιλείου τα έχει όλα!

i-elli-taxideyei-9786188402003-200-1381554
Μόλις στα 12 της χρόνια έγραψε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Έλλη». Εκεί, μας διηγήθηκε όλες τις ιστορίες που είχαν «δραπετεύσει» από διάφορα βιβλία εξάπτοντας τη δημιουργική φαντασία της. Η ευχάριστη έκπληξη που συνόδευσε την αποτύπωση ενός ταλέντου σε μία τόσο τρυφερή ηλικία συνοδεύτηκε λίγο αργότερα από μία ακόμη μεγαλύτερη, όταν έγινε γνωστό ότι η Έλλη Βασιλείου είχε αποφασίσει να διαθέσει όλα τα έσοδα του βιβλίου της στο «Μαζί για το Παιδί».

Σήμερα, η δεκαπεντάχρονη πλέον η Έλλη, επέστρεψε με την συγγραφή και την έκδοση του ταξιδιάρικου βιβλίου που φέρει τον τίτλο «Η Έλλη ταξιδεύει» συντροφιά με το πολύτιμο έργο της προσφοράς. Η Έλλη κι αυτή τη φορά θα διαθέσει όλα τα έσοδα στο «Μαζί για το Παιδί» κάνοντας σαφές ότι για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος αρκεί ένα μικρό χεράκι και μια μεγάλη ψυχή: «Μέσα από τις ενέργειες μας πρέπει να δείχνουμε αγάπη για τους γύρω μας. Είναι απαραίτητο να δείχνουμε ενδιαφέρον για τους άλλους και να είμαστε καλοί με τον κόσμο γύρω μας, καθώς κάνοντας τους άλλους χαρούμενους είναι σίγουρο ότι θα χαμογελάσουμε και εμείς!», λέει η μικρή συγγραφέας και συνεχίζει: «Προσπαθώ να αξιοποιώ όσο πιο δημιουργικά τον χρόνο που έχω για να πετύχω τα όνειρα και τους στόχους μου κάνοντας ενδιαφέροντα πράγματα άλλα και δράσεις που με φέρνουν κοντά στους συνανθρώπους μου. Έτσι νιώθω χρήσιμη αλλά και δημιουργική.»

Λίγα λόγια από την Έλλη για την Έλλη...
Ειμαι μαθήτρια της Α' λυκείου. Στο σχολειό το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Βιολογία και οι ξένες γλώσσες. Μου αρέσουν επίσης η Χημεία και τα μαθηματικά καθώς βάζουν το μυαλό σε σκέψη. Επιπλέον στο σχολείο είμαι μέλος του Model United Nations Club, του Debate Club, του Group Discussion Club και της Αντιπροσωπευτικής ομάδας Τέννις.

Εθελοντισμός: Απο πολύ μικρή έχω μάθει ότι πρέπει να αφιερώνουμε μέρους του χρόνου μας για να προσφέρουμε στους συνάνθρωπους μας. Εκτός από τα έσοδα του βιβλίου που πηγαίνουν στο «Μάζι για το Παιδί» πηγαίνω τακτικά και διαβάζω ιστορίες σε παιδάκια ενός από τους παιδικούς σταθμούς που είναι υπό την αιγίδα του. Επιπροσθετα κάνω διάφορες εθελοντικές δράσεις στο σχολειό σε συνεργασία με το δεκαπενταμελές. Τα τελευτά χρόνια έχω αναλάβει το πρόγραμμα Secret Santa & Easter Bunny για το «Μαζί για το Παιδί» όπου τα Χριστουγεννα κάθε τμήμα αγοράζει δύο δώρα σε παιδιά ανάλογα με τις ανάγκες τους, ενώ το Πάσχα μαζεύουμε λαμπάδες και σοκολατένια αυγά.

Αθλήματα/Hobby: Σε καθημερινή βάση κάνω τένvις. Μου αρέσει πολύ όμως το σκι στο βουνό και ο στίβος που κάνουμε στο σχολείο. Στον ελεύθερο μου χρόνο γράφω ποιήματα, ακούω μουσική, διαβάζω βιβλία μυστήριου και βγαίνω με τις φίλες και τους φίλους μου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ένα διαστημόπλοιο προσγειώνεται στον κήπο της και εκείνη όλο περιέργεια επιβιβάζεται. Ούτε που φαντάζεται το μοναδικό ταξίδι που την περιμένει...!
«...Ανέβηκα μια και δύο, στο διαστημόπλοιο το επιβλητικό.
Μακάρι να ήξερα να το οδηγώ...
με όλα αυτά τα χρωματιστά κουμπάκια ήταν τόσο ζαλιστικὀ!...»
Κλείσιμο
Η Έλλη Βασιλείου, τελειώνοντας την έκτη δημοτικού, έγραψε το πρώτο της βιβλίο, χωρίς να το πολυκαταλάβει, καθώς, όπως δηλώνει η ίδια, το βλέπει σαν παιχνίδι ομοιοκαταληξίας που το διασκεδάζει πολύ, της βγαίνει αβίαστα και δεν είχε στο μυαλό της την περίπτωση της έκδοσης της ιστορίας της. Με την παρότρυνση των γονιών της και τις χρωματιστές και πλούσιες εικόνες της Θεανώς Πετρίδου, οι ιστορίες της αποτυπώθηκαν στο χαρτί και περιμένουν να διαβαστούν από τα μικρά παιδιά, ηλικίας 3 έως 6 ετών.

Info: Το βιβλίο διατίθεται αποκλειστικά από τα Public. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης