Τελετή της 1ης Ολυμπιάδας παιδικής ζωγραφικής στο Ζάππειο Μέγαρο

Τελετή της 1ης Ολυμπιάδας παιδικής ζωγραφικής στο Ζάππειο Μέγαρο

 Όλα τα ελληνόπουλα ανά την υφήλιο φιλοτέχνησαν έργα που ασπάζονται τις πανανθρώπινες αξίες και τα ύψιστα ιδεώδη -  Η τελετή θα λάβει χώρα στις 20 Οκτωβρίου 2018

karonis
H Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας με αφορμή τον εορτασμό των 130 χρόνων από τα εγκαίνια του Ζαππείου Μεγάρου και στο πλαίσιο των Ολυμπίων 2018, διοργανώνει την Τελετή της «1ης Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής».

Η «1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής» διεξήχθη στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε χώρες της ομογένειας προσκαλώντας όλα τα ελληνόπουλα ανά την υφήλιο να φιλοτεχνήσουν έργα που ασπάζονται τις πανανθρώπινες αξίες και τα ύψιστα ιδεώδη, που ως λίκνο πολιτισμού, πρώτη δίδαξε η χώρα μας. Η συμμετοχή είχε τεράστια απήχηση, αφού το πρόγραμμα απευθυνόταν σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας, αλλά και στις χώρες της ομογένειας, συγκεντρώνοντας χιλιάδες έργα.

Η τελετή που θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20 Οκτωβρίου 2018, τιμά τους διακεκριμένους καλλιτέχνες που θα εγκαινιάσουν την 1η Έκθεση Έργων της Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής 2018-2019.

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας συνεργάζεται με ένα δίκτυο εκπαιδευτικών οργανισμών και εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εκπαίδευσης, της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, της διεθνούς εκπροσώπησης της χώρας μας σε πολιτιστικά προγράμματα και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Για την διεξαγωγή των προγραμμάτων της, η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας συνεργάζεται μεταξύ άλλων με το Κέντρο Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα, τον Οργανισμό Νεολαίας των Ηνωμένων Εθνών, την UNESCO E-PLATFORM.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης