Έλληνες Πρόσκοποι: Στην Ελλάδα το Eurosea 2020

Έλληνες Πρόσκοποι: Στην Ελλάδα το Eurosea 2020

Ο ευρωπαϊκός θεσμός Eurosea πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, με την Ελλάδα να ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση

Ελληνες_Προσκοποι_Eurosea
Στην Βαρκελώνη βρέθηκαν επτά Ενήλικα Στελέχη των Ελλήνων Προσκόπων για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό θεσμό Eurosea, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, με την Ελλάδα να ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση.

Με βασικό θέμα στην ατζέντα την ασφάλεια στη θάλασσα, η ελληνική αποστολή προετοίμασε μία άψογη παρουσίαση η οποία έδειχνε στους υπόλοιπους συμμετέχοντες την ιστορία μας ως ναυτικό έθνος, τη σημασία και το βάρος της πιστοποιημένης εκπαίδευσης των Ενηλίκων Στελεχών των Ελλήνων Προσκόπων (πράγμα που δεν είναι διαδεδομένο στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης), τις δραστηριότητές μας ως ειδικότητα, αλλά και τι σημαίνει για εμάς «πλωτά μέσα» και πως αποτελούν ένα ακόμη εργαλείο για την διαπαιδαγώγηση των νέων. Στην ίδια παρουσίαση η ελληνική αποστολή ενημέρωσε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες για τις εγκαταστάσεις που προτείνουν να γίνει το επόμενο Eurosea αλλά και για τις δραστηριότητες και τα μέρη που μπορούν να επισκεφθούν, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της Ελλάδας.



Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων οι 50 συμμετέχοντες εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών χωρών και της Νέας Ζηλανδίας εξέλεξαν την Ελλάδα έναντι της Γαλλίας για τη φιλοξενία του επόμενου Eurosea.

Ο σκοπός της συνάντησης
Σκοπός της συνάντησης είναι η ανάπτυξη της διεθνούς διάστασης του Ναυτοπροσκοπισμού, η επικοινωνία του τρόπου που χρησιμοποιεί η κάθε χώρα το υδάτινο στοιχείο στο πρόγραμμά της, η ανταλλαγή ιδεών κι η προώθηση της ασφάλειας σε κάθε έκφανση του ναυτοπροσκοπικού προγράμματος.
Κλείσιμο
Οι εκπρόσωποι των χωρών συμμετείχαν σε εργαστήρια τα οποία διαπραγματεύονταν θέματα όπως η ναυαγοσωστική, η εκτίμηση επικινδυνότητας (risk assessment), η έμπνευση για ναυτοπροκοπικές δραστηριότητες μέσω της ανταλλαγής ιδεών, ο «δρόμος» για να μετατραπεί ένα Προσκοπικό Σύστημα σε Ναυτοπροσκοπικό και κύκλοι συζητήσεων σχετικά με το πως χρησιμοποιεί η κάθε χώρα τα πλωτά της μέσα.
Οι υπόλοιπες δραστηριότητες του πενθημέρου περιελάμβαναν έξοδο με παραδοσιακό δικάταρτο σκάφος, επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο της Βαρκελώνης και μια μικρή ξενάγηση στην πόλη, καθώς ο διαθέσιμος χρόνος μετά τα εργαστήρια δεν ήταν αρκετός. Το τελευταίο βράδυ οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος στην παρασκευή ενός παραδοσιακού ποτού, το οποίο απήλαυσαν υπό τους ήχους παραδοσιακών ισπανικών τραγουδιών.
Το ραντεβού ανανεώθηκε και η λέμβος πήρε ρότα για το 2020! Εσύ θα είσαι στο πλήρωμα;
Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν η Έφορος Ναυτοπροσκόπων της Γενικής Εφορείας Αριάδνη Κοτσικοπούλου με τους κυβερνήτες ναυτοπροσκοπικών λεμβών Γιώργο Μπάμπουρα, Δήμητρα Λαδά, Ηλέκτρα Φωτεινοπούλου, Παύλο Κανέτη, Κέλλυ Μήτρου και Γιώργο Καραγιάννη.



Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει χαρακτηρίσει τις Ναυτοπροσκοπικές Λέμβους ως «Παραδοσιακά Σκάφη», ενώ ο νηογνώμων LLOYD’S REGISTER έχει αναγνωρίσει τους Έλληνες Προσκόπους ως “Lloyd’s Register Approved Training Provider” (Πάροχος Εκπαίδευσης Εγκεκριμένος από τον Lloyd’s Register).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης