«Άκου το χαρτί… έχει ιστορίες να σου πει!»: Ενα εργαστήρι για το βιβλίο

«Άκου το χαρτί… έχει ιστορίες να σου πει!»: Ενα εργαστήρι για το βιβλίο

Εκπαιδευτική δράση στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ

library-3185061_1920
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Άκου το χαρτί…έχει ιστορίες να σου πει!», η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, παρουσιάζει την Παρασκευή 1 Ιουνίου (ώρα 18:00) το έκτο εργαστήρι με θέμα το βιβλίο. Το εργαστήρι, με τίτλο «Ιστορίες του μπαμπά Γουτεμβέργιου» που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά ηλικίας έξι ετών και άνω, πραγματοποιείται από την Ομάδα Άνασσα στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ.

Τι κοινό έχουν τα σταφύλια με τα βιβλία; Πώς δημιουργήθηκε το πρώτο βιβλίο μαζικής παραγωγής και από ποιον; Σχεδόν εξακόσια χρόνια πριν, ο Ιωάννης Γουτεμβέργιος απέκτησε μια παράξενη «κόρη», που σκόρπισε τη γνώση στον κόσμο. Ονομάστηκε «τυπογραφία». Στόχος της δράσης είναι μικροί και μεγάλοι να ανακαλύψουν την ομορφιά και τη χρησιμότητα του βιβλίου μέσα από προβολές, ευφάνταστες κατασκευές, ομαδικά θεατρικά παιχνίδια και μουσική.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη στα τηλέφωνα 210 3739651-2 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00).


Κλείσιμο
Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ
Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα
Τ: 210 3739651-2 | www.piop.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης