Θα φτιάξουν θεματικό πάρκο μυθολογίας στον Όλυμπο

parko

Στο «βουνό των Θεών»

Τη δημιουργία θεματικού πάρκου προβολής της μυθολογίας αποφάσισε ο Δήμος Δίου –Ολύμπου, προσδοκώντας να προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα της ανταγωνιστικότητας.

Όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο δήμος Δίου- Ολύμπου αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς του νομού και της χώρας εν γένει. Ήδη από το 1976 οι Κοινότητες Λιτοχώρου, Λεπτοκαρυάς και Πλαταμώνος χαρακτηρίστηκαν ως «τουριστικοί τόποι», το δε Δίον, χαρακτηρίστηκε το 1963 ως αρχαιολογικός χώρος.

Έκτοτε, η ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων εντός των ορίων του δήμου, κατέστη η παρακαταθήκη για περαιτέρω ανάπτυξη και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος που πέρα από τα οικονομικά οφέλη συνεπάγεται και απαιτήσεις δημιουργίας υλικών και άυλων υποδομών, προκειμένου η προστιθέμενη αξία του τόπου να διατηρείται και να βελτιώνεται διαρκώς αλλά κυρίως να προσαρμόζεται σε σύγχρονα δεδομένα ώστε να δύναται είναι ανταγωνιστικό, σύγχρονο, διαρκώς εμπλουτιζόμενο και εξωστρεφές.

Εξάλλου, με δεδομένη τη διαχρονικά διαπιστωμένη ανάγκη για κεντρική στρατηγική με σκοπό την αποτελεσματική προώθηση και προβολή του τόπου, την πρόσβαση σε νέες αγορές, την ολοκληρωμένη ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και συγκριτικών του πλεονεκτημάτων, αποφασίστηκε να δοθεί περαιτέρω έμφαση και στην επικοινωνιακή πολιτική του δήμου, μέσω της δημιουργίας δικτύων συνεργασίας με φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

A

Ενδιαφέρον! Ειδικά για παιδιά Δημοτικού θα είναι ωραία εμπειρία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paidakia

Ετοιμάζεται και η ελληνική εκδοχή - Παιδιά και ενήλικες με διαταραχή ή απώλεια λόγου ή τουρίστες μπορούν να δείξουν το σκίτσο με το πιάτο της επιλογής τους και να το παραγγείλουν - Πρωτοβουλία της Ιταλικής Ένωσης Angelman για ασθενείς με το σύνδρομο Angelman