Η ομάδα «Speed of Change» με 9 μαθητές λυκείου μετέχει στον διαγωνισμό «F1 in Schools»

Η ομάδα «Speed of Change» με 9 μαθητές λυκείου μετέχει στον διαγωνισμό «F1 in Schools»

Ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά 11-19 ετών να δημιουργήσουν μια μινιατούρα αυτοκινήτου με τη χρήση λογισμικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους σε πίστα 20 μέτρων – Οι μαθητές της ομάδας προέρχονται από το λύκειο της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης

omada_paidiwn
Του Πέτρου από μικρού του άρεσαν τα αμάξια. Πολλές φορές φανταζόταν τον εαυτό του να σχεδιάζει ένα αυτοκίνητο της φόρμουλα 1 σε χαρτί. Τώρα βρήκε μαζί με τους φίλους του κάτι πολύ κοντινό στα όνειρά του. Κι αυτό είναι ο διαγωνισμός F1 in Schools, ο οποίος δίνει την δυνατότητα σε παιδιά 11-19 ετών να δημιουργήσουν μια μινιατούρα αυτοκινήτου με την χρήση λογισμικών, η οποία θα αντιμετωπίσει τους αντιπάλους σε μια πίστα 20 μέτρων. «Επομένως το να συμμετέχουμε στο F1 in Schools ήταν μια ευκαιρία που δεν μπορούσαμε να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη», υποστηρίζουν τα μέλη της ομάδας.

Η ομάδα ονομάζεται «Speed of Change» και απαρτίζεται από 9 μαθητές του λυκείου και εκπροσωπεί τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι από τους μαθητές λάμβαναν μέρος στον όμιλο ρομποτικής του σχολείου όπου είχαν εξασκηθεί σε μερικές από τις δεξιότητες που απαιτούνται στον διαγωνισμό.

Τα κύρια μέλη αποτελούν ο Πέτρος Σαλονικίδης (Υπεύθυνος Ομάδας + Σχεδίασης), ο Γιάννης Αλεξανδράκης (Υπεύθυνος Ανεύρεσης Πόρων/Marketing) και ο Σωτήρης Παπανικολάου (Υπεύθυνος Social Media). Η υπόλοιπη ομάδα: Κωστής Λυμπεράκης, Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, Άνδρια Τσιώτα, Νάσος Δέλλιος, Χάρης Βασσάρας και Δημήτρης Χατζηαϊβάζογλου.

omada_paidiwn1
Φωτογραφία κάποιων μελών της ομάδας στον χώρο του σχολείου


Δύσκολες οι απαιτήσεις του διαγωνισμού

Η σχεδίαση και κατασκευή του αυτοκινήτου μέσω συγκεκριμένων λογισμικών είναι μία σημαντική (και δύσκολη) προϋπόθεση για την διεξαγωγή του διαγωνισμού αλλά όχι η μοναδική. Τα παιδιά καλούνται να ασχοληθούν και με τομείς άγνωστους σε αυτούς, όπως το marketing και η ανεύρεση πόρων ενώ παράλληλα να προωθούν το όνομα της ομάδας τους με την χρήση μαζικών μέσων και δημιουργίας προσωπικής ιστοσελίδας με το ίδιο σκοπό. Στο ίδιο πλαίσιο η ομάδα πρέπει να κάνει την ανάλογη έρευνα αναζητώντας εταιρείες, οι οποίες μπορούν να τους υποστηρίξουν ως μερικοί ή και ολόκληροι χορηγοί.

Κλείσιμο
Τέλος, τα μέλη της ομάδας έρχονται σε επαφή με φοιτητές πανεπιστημίων, οι οποίοι συμμετείχαν στον ίδιο διαγωνισμό στο παρελθόν και με παρόμοιους διαγωνισμούς στο παρελθόν, με σκοπό να βοηθηθούν σε διάφορα επίπεδα θέτοντας στοχευμένες ερωτήσεις.

Κάποια παιδιά στην ομάδα ενδιαφέρονται να επιλέξουν μια επαγγελματική καριέρα στον χώρο των επιστημών, τεχνολογιών ή της μηχανικής και όλα επιβεβαιώνουν την συνεισφορά του διαγωνισμού αυτού στην πρόωρη ματιά στο πώς λειτουργεί ο κόσμος αυτός και στην εξάσκηση σημαντικών για το μέλλον δεξιοτήτων.


omada_paidiwn2
Πρωτότυπο αυτοκινήτου της ομάδας





Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν κράτησε κλειστά χαρτιά στην Κόκκινη Πλατεία - Γιατί «κόπηκε» η χαμηλή πτήση του Doomsday


Επιστρατεύται υψηλή τεχνολογία για να εντοπιστεί η αίτια θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα


Μητέρα προσπάθησε να αυτοκτονήσει σε ΚΕΠ στα Γιάννενα μπροστά στα δύο παιδιά της!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης