Bracelets and Peace: Το πρότζεκτ που ξεκίνησε από εκπαιδευτικούς και προωθεί την ειρήνη

Bracelets and Peace: Το πρότζεκτ που ξεκίνησε από εκπαιδευτικούς και προωθεί την ειρήνη

Οι μαθητές μοιράζονται εκπαιδευτικό υλικό μαζί με τις δημιουργίες τους - Πώς ξεκίνησε και πώς λειτουργεί το Bracelets and Peace

bra00
Το πρότζεκτ Βracelets and Peace ξεκίνησε από εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο, για να προωθήσουν την ειρήνη και να ενθαρρύνουν θετικές πράξεις και δημιουργικότητα.

Οι μαθητές μοιράζονται εκπαιδευτικό υλικό μαζί με τις δημιουργίες τους και λένε την ιστορία πίσω από τα βραχιόλια που φτιάχνουν.

Πώς ξεκίνησε αυτό το πρότζεκτ;

To 2019 η Anne Robinson και η Anna Duchenko γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στο Κίεβο και μετά στην Βινίτσια σε μια υπεροχή επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς.

Η πρώτη επίσκεψη μεταφράστηκε σε φιλία και μια ουσιαστική επαφή και ανταλλαγή εμπειριών.

Η Anne και η Anna ξεκίνησαν να σκέφτονται τρόπους με τους οποίους οι μαθητές θα είχαν έμπνευση, βοηθώντας τους ταυτόχρονα να αναπτύξουν καινούργιες δεξιότητες και χόμπι.

Με ένα βραχιόλι από εκείνο το ταξίδι το 2019, γεννήθηκε η ιδέα. Πολλοί εκπαιδευτές από όλο τον κόσμο βοήθησαν και βοηθούν να υλοποιηθεί το πρότζεκτ.

Πώς λειτουργεί το Bracelets and Peace?

1. Φτιάξε ένα βραχιόλι

Κλείσιμο
Πήγαινε στην σελίδα του bracelets and peace (https://braceletsandpeace.com) και διάλεξε το βραχιόλι που θα ήθελες να φτιάξεις. Κατέβασε τις οδηγίες για το βραχιόλι της επιλογής σου. Παρακολούθησε και το βίντεο.

Ετοίμασε τα υλικά σου. Χρησιμοποίησε την λίστα με τα υλικά και πάτα τσεκ.

Φτιάξε το βραχιόλι σου. 

Χάρισε το βραχιόλι σου

Κάνε το δώρο σε κάποιον

Διάλεξε κάποιον που θα ήθελες να φορέσει το βραχιόλι σου. Ίσως ένας φίλος, ένας γείτονας η’ ένα μέλος της οικογένειας σου

2. Δώσε το σε αυτό το άτομο και πες του για το βραχιόλι. Πώς το έφτιαξες και γιατί θα ήθελες να το φορέσουν; Επίσης θα μπορούσες να στείλεις και φωτογραφία σε αυτό το άτομο (εάν δεν είναι μαζί σου και να τους μιλήσεις για το βραχιόλι σου)

3. Στείλε μας την εμπειρία σου «φτιάχνω και δωρίζω». Αυτά τα βραχιόλια, οι δημιουργίες αυτά τα χέρια ξέρουμε ότι θα υπάρχουν πλατιά χαμόγελα στα προσωπάκια σας, αλλά για λόγους ασφαλείας δεν θα δημοσιεύσουμε τις φωτογραφίες εάν στις φωτογραφίες υπάρχει το προσωπάκι σας”

4. Κάνε share & tag στα social media@ braceletsandpeace

Μοιράσου μαζί μας ένα καινούργιο σχέδιο για ένα βραχιόλι

Σκοπεύουμε να μάθουμε να φτιάχνουμε καινούργια σχέδια βραχιολιών (όπως και αλλά πράγματα), για αυτό λοιπόν θα θέλαμε να λάβουμε τα σχέδια σου καθώς και ένα βίντεο με το πώς να τα φτιάχνουμε. 

Επίσης μπορείς να φτιάξεις βραχιόλια είτε μόνος σου, είτε με φίλους σου και μετά να τα πουλήσεις και να βοηθήσεις συνανθρώπους σου ή οργανισμούς.
(Δες στην ιστοσελίδα μας προτάσεις με το πως μπορείς να βοηθήσεις. Μπορείς να μιλήσεις για αυτό το πρότζεκτ σε σχολεία ή επιχειρήσεις στην περιοχή σου).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης