90 χρόνια Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

90 χρόνια Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Ο Οδηγισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες οργανώσεις μέσα στην Ελλάδα με ενεργή παρουσία σε 90 πόλεις

Copy_of_Copy_of__Καλλιεργουμε_οικολογικη_συνειδηση
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, φέτος, διανύει 90 χρόνια πορείας και συνεχούς προσφοράς σε όλη την Ελλάδα, (1932-2022) ως σύγχρονη παιδαγωγική πρόταση για παιδιά και νέους. Για το σκοπό αυτό διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις που τελούν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Οδηγισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες οργανώσεις μέσα στον Ελλαδικό χώρο με ενεργή παρουσία σε 90 πόλεις και μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών που δραστηριοποιείται σε 150 χώρες στον κόσμο και έχει 10.000.000 μέλη σε όλη τη γη.

Copy_of_ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ_ΤΗΝ_ΥΠΑΙΘΡΟ


Όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες μέλη του Οδηγισμού εθελοντές, μέσα από πρωτοποριακά παιδαγωγικά προγράμματα που στηρίζονται στην επαφή με τη φύση και στην αξία των ανθρώπινων σχέσεων, αναπτύσσουν και αναδεικνύουν προσωπικότητες που ξέρουν να λειτουργούν ως υπεύθυνοι πολίτες και που συνειδητά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο μέσα στην κοινωνία.

Copy_of_ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ_ΤΗΝ_ΥΠΑΙΘΡΟ__1_
Κλείσιμο


Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες. Στοχεύει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και των νέων, με σύγχρονους παιδαγωγικούς τρόπους εκπαίδευσης και δημιουργικές δραστηριότητες.
Κορίτσια και αγόρια, από 5-17 ετών, μέσα σε ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης και δημιουργικότητας, μαθαίνουν διασκεδάζοντας και αποκτούν ικανότητες και δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στην ενήλικη ζωή τους. Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Σε όλη την διαδρομή του, ο Ελληνικός Οδηγισμός, αλληλεπιδρά με την κοινωνία και προσπαθεί πάντα να είναι στην αιχμή της πρωτοπορίας.

Στοιχεία επικοινωνίας: Ξενοφώντος 10, 105 57 Αθήνα
Τηλ.: 210.3235794, 210.3236548,
e-mail: seo@seo.gr http://www.seo.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης