Το μεγάλο βιβλίο των συναισθημάτων

Το μεγάλο βιβλίο των συναισθημάτων

Μια ανθολογία με είκοσι ιστορίες και παραμύθια γύρω από ισάριθμα συναισθήματα που μυεί τον αναγνώστη στην «συναισθηματική εκπαίδευση»

Paidko_Vivlio
Μια ανθολογία με είκοσι ιστορίες και παραμύθια γύρω από ισάριθμα συναισθήματα που ταξινομούνται σε τρεις ενότητες. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει έναν καθορισμένο αριθμό συναισθημάτων που ενεργοποιούν το παιδί να αποκτήσει το προσωπικό του λεξιλόγιο συναισθημάτων αρχίζοντας με αυτόν τον τρόπο να μυείται στη «συναισθηματική εκπαίδευση».

Κάθε ένα από τα είκοσι συναισθήματα που επέλεξαν οι συγγραφείς και οι ειδικοί να παρουσιάσουν μέσα από τις ιστορίες και τα παραμύθια, περιγράφεται με ψυχοπαιδαγωγικό τρόπο. Στο τέλος κάθε ιστορίας ή παραμυθιού συνοψίζεται το συναίσθημα που έχει παρουσιαστεί με σαφήνεια στην ιστορία.

Αυτή η συλλογή προσφέρει την ευκαιρία στους νεαρούς αναγνώστες –και όχι μόνο– να κατανοήσουν βασικά συναισθήματα και να αναπτύξουν συναισθηματικές δεξιότητες ώστε να έχουν αρμονικές σχέσεις και να αποφεύγουν τις αρνητικές συμπεριφορές.

Οι ιστορίες που περιέχονται στο βιβλίο, βασίζονται σε λογοτεχνικά κλασικά κείμενα και θρύλους από διάφορα μέρη του κόσμου. Μερικές γράφτηκαν από τους ίδιους τους συγγραφείς.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Παγώνη: Κανείς δεν αποκλείει να υπάρξει μια νέα παραλλαγή

Δολοφονία Μακρή: Σήμερα ξεκινά η δίκη - Εκτέλεσαν τον βασικό μάρτυρα 7 μέρες πριν!

Από τη Σερ μέχρι την Γκουίνεθ Πάλτροου: Πέντε σελέμπριτι που «τρόλαραν» τον έγγαμο βίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης