5 Ιδέες για παιχνίδι μακριά από οθόνες

5 Ιδέες για παιχνίδι μακριά από οθόνες

Βοηθήστε τα παιδιά να βρουν μια σωστή ισορροπία ανάμεσα στην εικονική και την πραγματική ζωή με αυτές τις καταπληκτικές ιδέες για παιχνίδι μακριά από τις οθόνες.

cover
Sponsored Content
Κοιμούνται τα παιδιά σας παρέα με το iPad; Παίζουν στα τηλέφωνα τους την ώρα που θα έπρεπε να διαβάζουν; Μήπως κοιμούνται αργά για να συνεχίσουν να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή; Αν αφήσουμε τα παιδιά να διαχειριστούν τον χρόνο τους στην οθόνη από μόνα τους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπερβούν τα όρια.
Η δική μας δουλειά ως γονείς είναι να τα καθοδηγούμε επιδέξια και να τα μάθουμε πως να αποφεύγουν τους περισπασμούς και να βρίσκουν μια σωστή ισορροπία ανάμεσα στην εικονική και την πραγματική ζωή. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να σας δώσουμε μερικές ιδέες για παιχνίδια μακριά από τις οθόνες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να διασκεδάσουν και να μάθουν ενώ αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες στον πραγματικό κόσμο.
kataskinosi
• Παίξτε παιχνίδια ρόλων
Ένα από τα πιο ελκυστικά στοιχεία που έχουν τα διαδικτυακά παιχνίδια είναι ότι επιτρέπουν στα παιδιά να υποδυθούν χαρακτήρες και να πάρουν μέρος σε φανταστικές ιστορίες. Γιατί να μη το δοκιμάσετε και στον πραγματικό κόσμο; Επισκεφθείτε το μαγικό κόσμο του Harry Potter ή τους μακρινούς γαλαξίες στο σύμπαν του Star Wars για ατελείωτες ώρες διασκέδασης!

• Κατασκηνώστε μέσα ή έξω από το σπίτι
Κλείσιμο
Μεταμορφώστε το σαλόνι ή τον κήπο σας σε ένα μαγικό μέρος με μια παιδική σκηνή και περάστε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας διαβάζοντας συναρπαστικά βιβλία, συζητώντας ή ζωγραφίζοντας φανταστικά τοπία και πολύχρωμα ζωάκια.
oikogeniako-paixnidi
• Ετοιμάστε ένα νόστιμο γεύμα
Η μαγειρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποσυνδεθούν τα παιδιά από τον εικονικό κόσμο και να περάσετε χρόνο μαζί. Ακόμα και τα πιο μικρά παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στην κουζίνα διαβάζοντας συνταγές, ανακατεύοντας υλικά και φυσικά δοκιμάζοντας! Επίσης, είναι μια ιδανική δραστηριότητα για να έρθουν σε επαφή με μαθηματικές έννοιες μετρόντας και ζυγίζοντας. Αν ανακαλύψετε πως τα παιδιά σας έχουν κλίση προς τη μαγειρική, βοηθήστε τα να αναπτύξουν το ταλέντο με παιχνίδια ιδανικά για μικρούς επίδοξους σεφ!

• Κάντε ένα επιστημονικό πείραμα
Επιλέξτε ένα παιχνίδι STEM, μετατρέψτε το παιδικό σας δωμάτιο σε επιστημονικό εργαστήριο και πειραματιστείτε κατασκευάζοντας το δικό σας ηφαίστειο, φτιάχνοντας λαβύρινθους και έξυπνα ρομπότ ή μαθαίνοντας όλα τα μυστικά του ανθρώπινου σώματος με ένα μικρό εργαστήριο βιολογίας.

• Παίξτε παιχνίδια με όλη την οικογένεια
Εκείνο που λείπει περισσότερο από τα παιδιά που περνάνε πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη είναι η διάδραση και η επικοινωνία με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ποιός καλύτερος τρόπος λοιπόν για να διασκεδάσετε από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για όλη την οικογένεια; Πόσο μάλλον αν το παιχνίδι έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και βοηθάει τα παιδιά να μάθουν παίζοντας!

Στο planetbeez.gr θα βρείτε υπέροχα παιχνίδια που θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τα παιδιά από τις οθόνες και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί, παίζοντας και μαθαίνοντας.
peiramata
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης