Ολυμπιακοί Αγώνες: Έγραψε ιστορία με το τρίτο triple double ο Ντόντσιτς

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έγραψε ιστορία με το τρίτο triple double ο Ντόντσιτς

Μπορεί η Σλοβενία να μην πέρασε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά ο Λούκα Ντόντσιτς στην πρώτη του συμμετοχή έγραψε ιστορία

doncic-_2__114425
Ο Λούκα Ντόντσιτς κατάφερε και πάλι να βάλει το όνομα του μεταξύ των κορυφαίων πρωταγωνιστών. Η Σλοβενία έχασε από την Γαλλία με 90-89, δεν θα μπορέσει να παίξει στον τελικό, αλλά ο Λούκα Ντόντσιτς κατάφερε και πάλι να γράψει ιστορία.

Ο νεαρός Σλοβένος είχε 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 18 ασίστ και έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, με triple double. Οι άλλοι δύο που τα είχαν καταφέρει στην ιστορία ήταν ο Αλεξάντερ Μπέλοφ το 1976 και ο ΛεΜπρον Τζέιμς το 2012. Παράλληλα, οι 18 ασίστ είναι οι περισσότερες που έχουν μοιραστεί ποτέ, σε αγώνα Ολυμπιακού τουρνουά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdblvi7l870h-sf)


Ο Λούκα στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε για ακόμα μια φορά να βάλει το όνομα του στα χρυσά βιβλία της ιστορίας, ενώ αυτή η ήττα της ομάδας του ήταν μόλις η πρώτης της καριέρας του σε εθνικό επίπεδο.

Πάντως, η Σλοβενία θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο, κόντρα στην Αυστραλία.

Κλείσιμο

Despite the loss, Luka Doncic still managed just the 3rd triple double in Olympic history and the highest assist total ever recorded 🤯

Posted by Basketball Forever on Thursday, August 5, 2021
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ