Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών σήμερα Τρίτη (3/8)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών σήμερα Τρίτη (3/8)

Από δέκα αθλητές και αθλήτριες εκπροσωπείται η Ελλάδα στη 12η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, με τον τελικό του Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ να ξεχωρίζει

000_9HM8KL
O τελικός του Εμμανουήλ Καραλή στο άλμα επί κοντώ ανδρών στις 13.20 ώρα Ελλάδας ξεχωρίζει στο πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου. Ο Έλληνας άλτης, ο οποίος έκανε άλμα στα 5,75 μέτρα κατάφερε να βρεθεί στους αθλητές του τελικού και ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του στην πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς.

Το πρόγραμμα  άνοιξε στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας  o Δημήτρης Τσιάμης στο β' γκρουπ στα προκριματικά του τριπλούν, με τον 36χρονο Έλληνα πρωταθλητή να στέκεται άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στην πρώτη του προσπάθεια και έμεινε εκτός τελικού.

Στην τέταρτη προκριματική σειρά των 400 μ. η Ειρήνη Βασιλείου στη δεύτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έκανε τον χρόνο που περίμενε με αποτέλεσμα να τερματίσει 5η και να αποκλειστεί. Την πρόκριση στον επόμενο γύρο πήραν οι τρεις πρώτες από κάθε σειρά και οι έξι χρόνοι.

Τις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες πριν τη medal race θα δώσουν στις 06.05 ώρα Ελλάδας τα πληρώματα στα 470, μετά τη χθεσινή τους αναβολή. Το πλήρωμα των Παύλου Καγιαλή και Παναγιώτη Μάντη και Αιμιλίας Τσουλφά και Αριάδνης Σπανάκη θα αγωνιστούν στην ένατη και δέκατη ιστιοδρομία με στόχο να μπουν στην κούρσα μεταλλίων.

Το ντουέτο στη συγχρονισμένη κολύμβηση θα συνεχίσει το πρόγραμμά του (13:30) με το τεχνικό πρόγραμμα.  Η Ευαγγελία Πλατανιώτη με την Εβελίνα Παπάζογλου έλαβαν 88,1667 β., όσο και οι Ολλανδέζες (αδελφές Ντε Μπράουερ) με τις οποίες μοιράζονται τη δέκατη θέση. Στον τελικό προκρίνονται τα 12 ζευγάρια που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία αθροιστικά.

Το μεσημέρι (13:42) ο Κώστας Δουβαλίδης θα αγωνιστεί στα προκριματικά των 110μ. εμπόδια. Την πρόκριση στον ημιτελικό θα πάρουν οι τέσσερις πρώτοι και οι τέσσερις αθλητές με τις καλύτερες επιδόσεις.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Κλείσιμο
03:00 Στίβος
Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν, προκριματικά) EΡΤ1

04:09 Στίβος
Ειρήνη Βασιλείου (400μ. προκριματικά) EΡΤ1

06:05 Ιστιοπλοΐα
Αιμιλία Τσουλφά, Αριάδνη Σπανάκη (Race 9, 10), Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής (Race 9, 10) EΡΤ2

13:20 Στίβος
Εμμανουήλ Καραλής (Επί κοντώ, τελικός) EΡΤ1

13:30 Συγχρονισμένη κολύμβηση
Ευαγγελία Πλατανιώτη, Ευαγγελία Παπάζογλου (ντουέτο, τεχνικό πρόγραμμα) EΡΤ2

13:42 Στίβος
Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπόδια, προκριματικά) EΡΤ1


Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο: Στη μάχη από τα ξημερώματα εναέρια μέσα - Εκκενώθηκαν πέντε χωριά

Νίκος Δένδιας: Η Τουρκία πήρε διαζύγιο από τη διεθνή νομιμότητα

Η μαφία του... λουκουμά: «Έτσι με έδειραν και με πυροβόλησαν» - Στο φως η δικογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ