Ολυμπιακοί Αγώνες, Κωπηλασία: Κυρίαρχη Αυστραλία στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου - «Γκάφα» των Βρετανών

Ολυμπιακοί Αγώνες, Κωπηλασία: Κυρίαρχη Αυστραλία στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου - «Γκάφα» των Βρετανών

Τραγικό λάθος στον τελικό στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου για την Αγγλία, με τους Βρετανούς λίγο πριν τον τερματισμό να μπαίνουν στην διαδρομή των Ιταλών και να χάνουν σίγουρο μετάλλιο - Παγκόσμιο ρεκόρ για Ολλανδία και Κίνα στο τετραπλό σκιφ

000_9GU4NP
Με Ολυμπιακό ρεκόρ κέρδισε το χρυσό και η Αυστραλία στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου των ανδρών.

Οι Πουρνέλ, Τούριν, Χάγκριβς και Χιλ, σε μια ακόμη κούρσα που κρίθηκε στο όριο, επικράτησαν με χρόνο 5:42.76, με την Ρουμανία να ακολουθεί στην δεύτερη θέση με χρόνο 5:43.13 και την Ιταλία να παίρνει το χάλκινο με 5:43.60.


Ένα λάθος που σίγουρα θα θυμούνται σε όλη τους την καριέρα έκαναν οι Όλιβερ Κουκ, Μάθιου Ρόσιτερ, Ρόρι Γκιμπς και Σάλτο Καρνέζιε. Οι τέσσερις αυτοί κωπηλάτες ήταν τα μέλη της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου. Τι έκαναν; Ενώ έφταναν κοντά στον τερματισμό και έδειχναν να έχουν σχεδόν σίγουρο ένα μετάλλιο (αργυρό ή χάλκινο στην χειρότερη), έχασαν τον προσανατολισμό τους, μπήκαν στην διαδρομή των Ιταλών και τελικά τερμάτισαν στην 4η θέση.

Κλείσιμο

Και στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Αυστραλία ήταν αυτή που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, τερματίζοντας σε χρόνο 6:15.37, επίσης Ολυμπιακό ρεκόρ. Κι εδώ το χρυσό κρίθηκε στα εκατοστά καθώς το πλήρωμα της Ολλανδίας τερμάτισε δεύτερο με 6:15.71. Η Ιρλανδία πιο πίσω πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 6:20.46.


Παγκόσμιο ρεκόρ για Ολλανδία και Κίνα

Στο τετραπλό σκιφ το πλήρωμα της Ολλανδίας σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ. Οι Ιτενμπόγκαρντ, Βίρσμα, Βίτεν και Μέτσεμάκερς, τερμάτισαν σε χρόνο 5:32.03 και κατέρριψαν το 5:32.26 της Ουκρανίας που κρατούσε από το 2014. Η Μεγάλη Βρετανία πήρε το αργυρό μετάλλιο με 5:33.75 και η Αυστραλία το χάλκινο με 5:33.97.


Παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε όμως και στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών. Το πλήρωμα της Κίνας πήρε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 6:05.13, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 6:06.84 και άνηκε στην Γερμανία από το 2014.

Πολύ πίσω η Πολωνία κατάφερε να κερδίσει το αργυρό μετάλλιο (6:11.36), ενώ η Αυστραλία πήρε το χάλκινο (6:12.08) με την χώρα να συγκεντρώνει τέσσερα μετάλλια στο σημερινό πρόγραμμα.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο βιασμός στο καμαρίνι του και οι επιθέσεις σε δύο νεαρές ηθοποιούς που τον έστειλαν στη φυλακή

Κορωνοϊός: Συναγερμός μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων - Ποιες πόλεις και νησιά πλησιάζουν στο «κόκκινο»

Ταϊλάνδη: «Συμμορίες» μαϊμούδων... λύνουν τις διαφορές τους στο κέντρο της πόλης - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK