Ριζότο μαγειρίτσα

Ένα πειραγμένο ριζότο – μαγειρίτσα, που μπορούμε να το κάνουμε και με τη μαγειρίτσα που περίσσεψε.

rizoto-magiritsa
Ξεπλένετε και καθαρίζετε την αντεριά και τη συκωταριά σε τρεχούμενο νερό. Τα πλένετε πολύ καλά και τα βάζετε σε μπολ με αλάτι και λεμόνι ή ξίδι. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε στο ψυγείο αν θέλετε και από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα θα δείτε ότι άσπρισαν. Τα ξεπλένετε και πάλι πολύ καλά.

Σε νερό που βράζει ζεματάτε τα εντόσθια για 3-4 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα με το λάδι και τα κρεμμύδια. Σοτάρετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε για 5 λεπτά περίπου να μαγειρευτούν.

Κατόπιν, προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο λίγο τον ζωμό.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης