Γαλατόπιτα με μπισκοτένια βάση

Γαλατόπιτα με μπισκοτένια βάση

Απολαυστική γαλατόπιτα με βάση που θυμίζει cheesecake. Είναι από τα καλύτερα επιδόρπια για τα ανοιξιάτικα τραπέζια.

galatopita-me-mpiskotenia-vasi
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να πάρετε ένα λασπώδες μίγμα.

Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο και αρκετά ψηλά τοιχώματα. Απλώνετε το μίγμα και το πιέζετε με ένα κουτάλι για να καλυφθούν η βάση και τα πλαϊνά του σκεύους. Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει καλά.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα χωρίς να το αφήσετε να πάρει βράση. Σε ένα μπολ ρίχνετε περίπου 400ml από το ζεστό γάλα της κατσαρόλας και προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά με έναν αβγοδάρτη και το αδειάζετε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, όσο το σκεύος είναι στη φωτιά. Ανακατεύετε διαρκώς μέχρι το μίγμα να πήξει και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης