Μένουμε σπίτι και το ρίχνουμε στις θρεπτικές οσπριοσαλάτες

Μένουμε σπίτι και το ρίχνουμε στις θρεπτικές οσπριοσαλάτες

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σπίτι λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας, σκέφτεστε κάτι πιο υγιεινό και νόστιμο να σάς περιμένει στο τραπέζι από μια ωραία οσπριοσαλάτα;

salata-me-ospria-575x519
Τα όσπρια έχουν πλέον αναγνωριστεί ως πολύτιμο είδος διατροφής και συγκαταλέγονται στα μακροβιοτικά τρόφιμα, εκείνα δηλαδή που πρέπει να τρώμε συχνά αν θέλουμε να ζήσουμε υγιείς μέχρι τα βαθιά γεράματα, ενώ βρίσκονται στη βάση της μεσογειακής πυραμίδας διατροφής. Είναι, δηλαδή, μια τροφή που πρέπει να καταναλώνουμε με μεγάλη συχνότητα. Στην κατσαρόλα ή στο φούρνο κάνουν φαγητά εξαιρετικής νοστιμιάς ωστόσο η ιδέα της οσπριοσαλάτας είναι ένας έξυπνος τρόπος για να τα απολαμβάνετε καθημερινά και μάλιστα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Τα όσπρια, εκτός από φυτικές πρωτεΐνες, περιέχουν και υδατάνθρακες που είναι πηγή ενέργειας, ενώ έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και αλάτι. Αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών, φωσφόρου, ασβεστίου, σιδήρου και φυσικών αντιοξειδωτικών. Όταν συνδυάζονται με ρύζι, εξαιτίας της λυσίνης που περιέχουν, αυξάνουν τη βιολογική αξία της πρωτεΐνης του πιάτου. Τα Ρεβίθια, για παράδειγμα, με αρωματισμένο παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι και Ρύζι, σοταρισμένα Μανιτάρια, ελιές και λιαστές ντομάτες, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό αποτελούν ένα πλήρες και ελαφρύ γεύμα ενώ συνοδεύουν άψογα πιάτα με πουλερικά. Ταιριάζουν υπέροχα επίσης με Πλιγούρι και Κους κους. 

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης