arni-aginares-161109_3

Μία νόστιμη, ανοιξιάτικη συνταγή με αρνάκι που μπορεί να βρει τη θέση της και στο πασχαλινό τραπέζι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το αρνάκι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε και το ακουμπάτε σε πιατέλα.

Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να καβουρδιστούν απαλά. Ξαναβάζετε το αρνί στην κατσαρόλα. Συμπληρώνετε 2,5 νεροπότηρα νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει τρυφερό το αρνάκι.

Τότε ρίχνετε τις αγκινάρες μέσα και λίγο νερό αν χρειάζεται. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά περίπου και μέχρι οι αγκινάρες να γίνουν τρυφερές. Ρίχνετε μέσα και τον άνηθο.

Αρνάκι με αρακά και κολοκυθάκια αβγολέμονο


Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε τα κροκάδια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και το λεμόνι λίγο λίγο σε συνεχή ροή, εξακολουθώντας το χτύπημα. Παίρνετε από την κατσαρόλα μια κουτάλα ζουμί και τη ρίχνετε στο αβγολέμονο, χτυπώντας με το σύρμα.

Περιχύνετε το φαγητό με το αβγολέμονο, γυρίζετε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού και την απομακρύνετε από τη φωτιά. Αφήνετε το φαγητό να ηρεμήσει λίγο πριν το σερβίρετε ζεστό σε πιάτα.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης