Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Ρίχνετε τις 3 μπανάνες, το ελαιόλαδο και το μέλι σε ένα μούλτι και τις πολτοποιείτε πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζετε (προαιρετικά) το αλεύρι, στη συνέχεια προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη κανέλα, το αλάτι και τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
Ενσωματώνετε σιγά σιγά τα υγρά στα στερεά και με μια μαρίζ. Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε.
Αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα (αντί για βούτυρο βάζετε ελαιόλαδο) και μεταφέρετε το μίγμα. Αφήνετε να «κάτσει» για 10 λεπτά.
Κόβετε την τελευταία μπανάνα κατά μήκος στη μέση και ακουμπάτε ελαφρά το κάθε κομμάτι, με την κομμένη πλευρά να κοιτάει προς τα πάνω.
Ψήνετε για 55 λεπτά ή μέχρι αν τρυπήσετε με ένα μαχαίρι το κέντρο του κέικ, να μην υπάρχει ζύμη στο μαχαίρι.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο
Olivemagazine.gr