Νηστίσιμο κέικ μπανάνα-σοκολάτα

Νηστίσιμο κέικ μπανάνα-σοκολάτα

Ο Λάμπρος Βακιάρος φτιάχνει ένα ανεπανάληπτο κέικ με σοκολάτα και μπανάνα που θα… κάψει καρδιές!

nistisimo-keik-bananas
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Ρίχνετε τις 3 μπανάνες, το ελαιόλαδο και το μέλι σε ένα μούλτι και τις πολτοποιείτε πολύ καλά.

Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζετε (προαιρετικά) το αλεύρι, στη συνέχεια προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη κανέλα, το αλάτι και τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύετε καλά.

Ενσωματώνετε σιγά σιγά τα υγρά στα στερεά και με μια μαρίζ. Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε.

Αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα (αντί για βούτυρο βάζετε ελαιόλαδο) και μεταφέρετε το μίγμα. Αφήνετε να «κάτσει» για 10 λεπτά.

Κόβετε την τελευταία μπανάνα κατά μήκος στη μέση και ακουμπάτε ελαφρά το κάθε κομμάτι, με την κομμένη πλευρά να κοιτάει προς τα πάνω.

Ψήνετε για 55 λεπτά ή μέχρι αν τρυπήσετε με ένα μαχαίρι το κέντρο του κέικ, να μην υπάρχει ζύμη στο μαχαίρι.

Κλείσιμο
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης