Δαμάσκηνα κομπόστα με παγωτό σοκολάτα και σάλτσα φράουλα

Δαμάσκηνα κομπόστα με παγωτό σοκολάτα και σάλτσα φράουλα

Ένα απλούστατο γλυκό με δαμάσκηνα, που πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

DAMASKHNA-KOMPOSTA-ME-PAGOTO
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 2 νεροπότηρα νερό, τα δαμάσκηνα, την κανέλα, τον γλυκάνισο, τα γαριφαλάκια και τη ζάχαρη. Αφήνετε να πάρουν βράση. Βάζετε μέσα το φακελάκι τσάι και το αφήνετε 2-3 λεπτά να αφήσει τα αρώματά του. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε τα δαμάσκηνα να φουσκώσουν για 1 ώρα. Κλείνετε το μάτι και τα αφήνετε στην κατσαρόλα.

Για τη σάλτσα φράουλα: Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις κόβετε σε 2-3 κομμάτια και τις ρίχνετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το λικέρ και το ξύσμα και χτυπάτε μέχρι να λιώσουν οι φράουλες και να έχετε ένα πηχτό και ομοιογενές μίγμα. Αδειάζετε σε μπολ και βάζετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Για να σερβίρετε, παίρνετε 6 μεγάλα μπολ και βάζετε από 5 δαμάσκηνα στο καθένα. Περιχύνετε με 1 κουταλιά από το σιρόπι μέσα στο οποίο έβρασαν. Δίπλα βάζετε μία μεγάλη μπάλα παγωτό, περιχύνετε με 2-3 κουταλιές σάλτσα φράουλα, πασπαλίζετε με μπόλικα αμύγδαλα και σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να διακοσμήσετε και με 1 κλαράκι μέντας.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης