3 συνταγές για σπιτικά λευκά τυριά

3 συνταγές για σπιτικά λευκά τυριά

Φτιάξτε τα δικά σας λευκά τυριά με τον πιο εύκολο τρόπο και θα έχετε στην κουζίνα τα πιο νόστιμα, σπιτικά προϊόντα.

turia-NETVOLUTION
Για τη φέτα: Ζεσταίνετε το γάλα να γίνει λίγο χλιαρό (το θερμόμετρο να φτάσει τους 35οC) και απομακρύνεται την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στη μύτη ενός κουταλιού παίρνετε πυτιά, τη διαλύετε σε 3 κουτ. σούπας νερό και την ανακατεύετε στο χλιαρό γάλα.

Αφήνετε ακίνητη την κατσαρόλα. Σε 30 λεπτά το γάλα θα έχει πήξει. Το σταυρώνετε, το κόβετε σε 4 κομμάτια και τα μεταφέρετε σε τουλπάνι ή τυροβόλι (μικρό μεταλλικό δοχείο με τρύπες ή καλαθάκι πλεγμένο με βούρλα, απαραίτητο για το στράγγισμα του τυριού. Θα το βρείτε στη λαϊκή ή σε καταστήματα οικιακών ειδών). Αφήνετε το τυρί να στραγγίξει όλη νύχτα. Την επόμενη μέρα αλατίζετε την επιφάνεια του και το αφήνετε να στραγγίξει για μερικές ώρες ακόμα. Αν το έχετε μέσα σε τυροβόλι το αναποδογυρίζετε και αλατίζετε την κάτω πλευρά και τα πλαϊνά. Σε δύο μέρες η φέτα είναι έτοιμη για κατανάλωση.

Δείτε τις συνταγές για τα υπόλοιπα τυριά και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης