Μπακαλιάρος λεμονάτος από την Κάλυμνο

Μπακαλιάρος λεμονάτος από την Κάλυμνο

Μία από τις καλύτερες συνταγές για λεμονάτο μπακαλιάρο στην κατσαρόλα. Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε από την απαράμιλλη νοστιμιά του μπακαλιάρου.

netvol-mpakaliaros
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε με λίγο από το ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια για 2 λεπτά. Τοποθετείτε τις πατάτες, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και το σέλερι σε στρώσεις εναλλάξ πασπαλίζοντας κάθε φορά πιπέρι και αλάτι. Στο τέλος ακουμπάτε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και προσθέτετε τον ζωμό, το θρούμπι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

Σιγοβράζετε το φαγητό για περίπου 35 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό γιατί το φαγητό πρέπει να έχει ζουμί.

Ανακατεύετε το αλεύρι με το χυμό των λεμονιών και μισό φλιτζάνι νερό, περιχύνετε το φαγητό, κουνάτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε το λεμονάτο με λίγο μαϊντανό και επιπλέον χυμό λεμονιού.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης